4.1 Com desar el fitxer CSV en codificació UTF-8 per a que no apareguin caràcters estranys?

Cal que el fitxer csv annex a les trameses d’enviament d’edicte al TEU estiguin en format UTF-8, si no és així, apareixen caràcters estranys en l’annex de notificats i, pot ser motiu de devolució del nostre anunci per part del BOE. Per guardar el fitxer en aquest format cal seguir els següents passos:

• En cas d’emprar-se la Llibreta (Notepad) de MS Windows, hem de tenir cura de triar l’opcio de Codificació UTF-8 en desar el fitxer amb l’extensió .csv (Opció recomanada):

utf8

• En cas d’emprar-se l’Excel hem de desar el fitxer:
    • En format “CSV (delimitat per comes)”.
    • Clicar en el botó “Eines”.
    • Triar la pestanya “Codificació”.
    • Triar “Unicode (UTF-8)”.

Excelutf1