El Síndic recomana l’idCAT Mòbil per tramitar de forma fàcil i àgil

El Síndic de Greuges ha destacat l’idCATMobil com un dels sistemes d’identificació que estan a disposició de la ciutadania i que facilita la tramitació electrònica i pot ajudar a descongestionar el sistema de cita prèvia imposat per l’actual situació de pandèmia.

Aquesta recomanació respon a la necessitat, segons el Síndic, de millorar l’atenció ciutadana en general i la cita prèvia en particular després de rebre nombroses queixes de ciutadans davant la impossibilitat de poder aconseguir una cita prèvia a través del canal telefònic que les administracions posen a disposició seva.

El Síndic recorda que cal facilitar al ciutadà vies àgils i senzilles per accedir als mitjans de tramitació electrònica, sense descuidar la seva identificació fefaent. Cal que les  administracions revisin que tots els tràmits i les sol·licituds o peticions genèriques puguin ser formulades electrònicament amb sistemes assequibles de clau concertada.

En aquesta línia, el Síndic recomana el sistemes d’identificació basats en el mòbil, com l’idCAT mòbil, que permet al ciutadà donar-se d’alta per internet amb la targeta d’identitat d’estranger o el DNI i la targeta sanitària individual o Muface.

Donar-se d’alta és molt ràpid i senzill i es pot fer en menys d’un minut des del web www.idcatmobil.cat. Si voleu saber Com obtenir l’idCAT Mòbil amb DNI i targeta sanitària podeu veure el vídeo que està disponible al canal de Youtube de l’AOC.

X