Nou servei en línia de diagnòstic de l’accessibilitat web

keyboard-453795_1280Dins la iniciativa de l’Observatori d’Accessibilitat Web, recentment ha entrat en funcionament el servei de diagnòstic en línia d’accessibilitat web.

El servei de diagnòstic en línia permet, a qualsevol departament de les Administracions Públiques, realitzar anàlisis automàtics d’accessibilitat conformes a la metodologia de l’estudi de l’observatori, basada en la norma UNE 139803:2004. El servei de diagnòstic en línia es troba accessible a la Comunitat Accessibilitat Web, per als usuaris que en formin part.

La Comunitat Accessibilitat és un punt de trobada per als gestors de portals web de les administracions públiques de qualsevol àmbit administratiu (AGE, CCAA, universitats, altres ens estatals, etc.). S’hi pot compartir informació i experiències i resoldre dubtes. Ara, entre els serveis disponibles, s’incorpora el servei de diagnòstic en línia. Qualsevol gestor de les administracions públiques pot sol·licitar formar part d’aquesta comunitat i fer ús dels serveis oferts.

El servei de diagnòstic permet, a partir d’una URL indicada, la selecció aleatòria d’un nombre de pàgines indicat. El servei analitzarà aquestes pàgines d’acord amb el tipus d’estudi seleccionat i remetrà en diferit un informe en format PDF al correu electrònic indicat. A més de mostrar el detall dels errors trobats, el servei realitza una estimació del nivell d’accessibilitat de cada pàgina assignant-li a més una puntuació de 0 a 10. Si afegim tots els resultats s’ofereix també una estimació de la situació global del portal.

Properament, el servei de diagnòstic en línia serà actualitzat per oferir la possibilitat de sol·licitar anàlisi conformes a la metodologia de l’estudi de l’observatori basada en la norma UNE 139803:2012.

L’Observatori d’Accessibilitat Web és una iniciativa del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, que té com a objectiu ajudar a millorar el grau de compliment en matèria d’accessibilitat dels portals de l’Administració. Podeu trobar més informació a Observatori d’Accessibilitat Web.

X