Big Data Coe Barcelona, el nou centre d’excel·lència en la gestió de dades massives

bigdata_coebcnAquest mes de febrer s’ha inaugurat el Big Data Coe Barcelona, un centre d’excel·lència en Big Data que té com a objectiu aportar a empreses i administracions solucions tecnològiques innovadores que responguin a la seva creixent demanda en la gestió i valorització de les dades.

El nou centre, ubicat a l’edifici Barcelona Growth Center del 22@, posarà a disposició d’administracions i empreses espais d’innovació, serveis, experiència i coneixements per al disseny i execució de la seva estratègia de Big Data.

Concretament, els objectius estratègics del Big Data Coe Barcelona són:

  • Crear un espai d’innovació que ajudi a tangibilitzar el valor de les dades per a les empreses.
  • Integrar l’oferta tecnològica clau en Big Data.
  • Capacitar empreses i professionals en l’àmbit Big Data.
  • Esdevenir un referent internacional, amb la voluntat de potenciar Barcelona i Catalunya com a pol de coneixement de referència Big Data.

Es tracta d’una iniciativa conjunta de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, Oracle i BDigital, i suposa la materialització d’una peça fonamental de l’estratègia catalana SmartCAT de modernització de l’administració i l’economia a través de les tecnologies digitals.

El processament de dades és un sector en auge internacional, ja que es calcula que generarà 4,4 milions d’ocupacions en quatre anys a tot el món i el seu ús creixerà un 304% en els pròxims dos anys a Espanya, i per això la capital catalana vol aprofitar el potencial de la ‘marca Barcelona’ per a liderar aquesta revolució.

X