Els treballs de migració del servei Geolocal cap a la plataforma Instamaps de l’ICG es realitzaràn entre el 13 de gener i el 2 de febrer. D’aquesta manera, Geolocal en convertirà en Instamaps-Geolocal.

Instamaps-Geolocal” és una evolució de la solució Instamaps desenvolupada per l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), amb qui el consorci AOC fa anys que col·labora en el camp de la geoinformació.

Instamaps-Geolocal” representa un canvi radical en el disseny de la plataforma Geolocal fent-la més moderna i responsiva, tot integrant al mateix temps les diferents aplicacions de Geolocal sobre una arquitectura escalable basada en mòduls. Instamaps-Geolocal” és especialment senzill d’utilitzar: inclou totes les funcionalitats en un mateix editor gràfic i evoluciona a partir de l’ús real dels mateixos usuaris.

Durant el període de migració els usuaris de Geolocal no podran generar nous visors ni amb l’antiga plataforma basada en PRG ni amb la nov a. Tots els visors generats anteriorment seran accessibles amb les mateixes URLs d’accés durant aquest temps, i a la pràctica els usuaris existents mantindran els seus usuaris en la futura plataforma.

Imatge 1: Plataforma de Recursos de Geoinformació sobre “Instamaps-Geolocal”
 image002 

Imatge 2: alguns exemples interessants de mapes que es poden generar…

  • Línies de transport públic

image004

  •  Grau d’endeutament dels municipis (aprofitant datasets del portal de transparència)

image006

Durant el primer trimestre de 2016 iniciarem formacions i jornades de divulgació del nou servei.

Per a més informació podeu consultar la web del servei Geolocal.

X