A partir d’avui, 6 d’abril, s’inicia el termini per presentar telemàticament la declaració de la renda 2015. Igual que els darrers anys, el certificat idCAT emès pel Consorci AOC permet fer aquest tràmit de forma ràpida,  senzilla i segura.

Per fer-ho, només cal:

  1. Descarregar el programa RENTA WEB des del web de l’Agència Tributària.
  2. Un cop instal·lat, usar l’idCAT per descarregar les dades personals, fiscals i cadastrals de forma ràpida i segura.
  3. Revisar les dades i completar aquells elements que no s’emplenen automàticament, com poden ser les deduccions per compra de vivenda habitual o plans de pensions.
  4. Enviar la declaració fent servir el certificat per identificar-se i signar-la.

D’aquesta manera, fins el dia 30 de juny, els usuaris de l’idCAT podran fer aquest tràmit des de qualsevol equip on tinguin el certificat, les 24 hores del dia.

Durant la campanya de la renda el nombre d’emissions de certificats s’incrementa de forma significativa, donat que és un dels tràmits més destacats en l’ús de la signatura electrònica.

De fet, des del 2005, el nombre de declaracions de la renda presentades amb els certificats del Consorci AOC ha tingut un augment molt significatiu. Això vol dir que cada vegada hi ha més persones que fan servir els certificats digitals per a realitzar tràmits telemàtics amb l’Administració.

Per últim, us informem que podeu seguir informats de les darreres novetats relacionades amb l’idCAT al canal idCAT de Youtube i des d’aquest mateix espai, al blog d’Identitat i signatura digital.

X