Els materials de la Jornada “Obre les teves dades” ja estan disponibles

Per conmemorar el dia mundial de les Dades Obertes (7 de març de 2020), i amb les etiquetes #OpenDataDay2020 i #ODDCAT2020 el passat 5 de març es va celebrar a la Casa Golferichs de Barcelona, la Jornada “Obre les teves dades” organitzada pel Consorci AOC amb la col·laboració de la Xarxa de Governs Transparents.

Posem a la vostra disposició els materials de la jornada que són:

La jornada fou seguida per una setantena d’assistents i va comptar entre el públic amb una destacada presència de tècnics municipals, tant gestors d’àrees de transparència, com tècnics que fomenten les dades obertes a les seves organitzacions.

A partir dels resultats de les enquestes de satisfacció rebudes podem afirmar que 9 de cada 10 assistents van quedar “satisfets” o “molt satisfets” amb la sessió.

La jornada va servir per a posar en valor un seguit d’experiències municipals en el foment de dades obertes, mostrar els nous conjunts de dades estandarditzats, entrar al detall de noves visualitzacions i automatitzacions de dades als portals de transparència, així com fomentar el debat sobre quines dades obertes tenim, com les hauríem de publicar i si serveixen per al foment del necessari retiment de comptes.

En aquest context és especialment destacable la dinàmica de grup que es va fer durant la jornada i de la que us oferim les conclusions.

Esperem tornar-nos a trobar en una futura jornada de govern obert, que aprofundeixi amb la transparència i les dades obertes, i que serveixi per a treballar i avançar conjuntament en tots els reptes apuntats.

X