Catalunya, referent clau al Congrés sobre Factura Electrònica

Miquel EstapéAvui dimarts 18 de novembre se celebra el “Congrés sobre Factura Electrònica” a Madrid, organitzat per AMETIC , amb l’objectiu de conèixer quina és la situació real del canvi, a pocs mesos de la obligatorietat de rebre les factures en format electrònic al sector públic.

En el bloc de debat sobre la situació de projectes a les Comunitats Autònomes, ha intervingut Miquel Estapé, Subdirector del Consorci AOC, que ha parlat sobre l’ús de la facturació electrònica a Catalunya i del servei e.FACT, declarat com a punt general d’entrada de factures electròniques de la totalitat del sector públic de les administracions catalanes.

Miquel Estapé ha destacat la importància d’assolir una digitalització integral de tot el procés de facturació, per aconseguir un estalvi real a les administracions públiques. També ha explicat com el servei e.FACT es basa en la interoperabilitat entre les diferents plataformes integrades, amb més de 500 organismes que en fas ús i 100 mil factures electròniques gestionades a finals d’aquest any.

Per últim, Estapé ha defensat que l’èxit de qualsevol projecte de facturació electrònica és facilitar al màxim aquest procés a les empreses privades, sol·licitant una única integració per a l’empresa i gestionant la complexitat de la resta del procediment des de l’Administració.

Podeu consultar la presentació completa de Miquel Estapé al següent enllaç: La experiencia de facturación electrónica de Cataluña
Catalunya ha estat la primera comunitat autònoma de l’Estat en comptar amb un punt general d’entrada de factures electròniques, a través del servei e.FACT del Consorci AOC.

X