Arguments a favor (i en contra) de l’obertura de governs (#oGov)

Open Every Day

El passat mes de març va realitzar-se una xerrada sobre Govern Obert en el marc de l’Escola de Lideratge del Laboratori de Comunicació Política (LabCom) del Departament de Ciència Política i de l’Administració de la Universitat de Múrcia (CPAUM).

Aquesta era la tercera edició de l’Escola de Lideratge; centrada en la Transparència i la Responsabilitat Pública i en Marc Garriga va participar en el mòdul 2, titulat “Respostes des de l’executiu a la desafecció política: el Govern Obert”, juntament amb en Gabriel Navarro.

En Gabriel Navarro va explicar els conceptes bàsics que hi ha darrere del Govern Obert: motius, eixos principals, transparència, participació, col·laboració i en Marc Garriga va “reforçar” els conceptes, amb una part més pràctica i participativa, amb exemples reals i va entrar en detall pel que fa a les Dades Obertes (Open Data).

L’interessant de la sessió, més enllà del coneixement difòs per ambdós formadors, són els arguments a favor i en contra de l’obertura de governs per part dels assistents, extretes a partir d’un exercici de reflexió al voltant del mateix.

Alguns dels arguments esgrimits a favor de l’obertura de dades són: conéixer i tenir accés a la informació pública, lluitar contra la corrupció, i aconseguir una major eficiència del sector públic. Per altra banda, alguns dels arguments en contra destaquen, per exemple: que en el context actual de crisi econòmica és millor invertir el pressupost en quelcom més realista, que els sistemes d’informació estan molt antiquats o que hi ha molts empleats públics reacis a l’obertura del govern.

Us recomanem la lectura dels arguments a favor i en contra en el següent enllaç: Pros i contres de l’#oGov.

Què n’opineu vosaltres?

X