Sessió: “Com podem personalitzar els serveis públics a través de la intel·ligència artificial?”

Data/Hora
20/09
12:00 - 13:45


L’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) ha organitzat la sessió Com podem personalitzar els serveis públics a través de la intel·ligència artificial?, en què es presentarà la Guia per a la personalització dels serveis públics a través de la IA publicada dins de la col·lecció Estudis de Recerca Digitals i dirigida pel catedràtic de Dret Administratiu a la UOC, Agustí Cerrillo.

Els objectius de la jornada, que se celebrarà el 20 de setembre de 12:00h a 13:45h, són fer una introducció a la intel·ligència artificial i l’ús de dades massives com a via per personalitzar tràmits i aconseguir més eficiència i eficàcia a l’Administració, amb les necessitats de les persones usuàries al centre, de manera proactiva i fins i tot anticipada. També es donaran a conèixer experiències d’alguns casos pràctics implementats a la Generalitat i es pretén generar debat i compartir reflexions al voltant dels reptes i oportunitats associats al govern de les dades.

Programa
12.00 h. Benvinguda a càrrec d’Ismael Peña-López, director de l’EAPC.

12.05 h. Conferència “Building user centric public services: from words to deeds”, a càrrec de David Osimo, director de recerca del Consell de Lisboa. Hi haurà servei d’interpretació simultània.

12.40 h. Presentació de la “Guia per a la personalització dels serveis públics a través de la intel·ligència artificial”, a càrrec d’Agustí Cerrillo i de Clara Velasco, autors de l’obra i professors de dret administratiu de la UOC i la UPF, respectivament.

13.05 h. Intervenció “Implantant serveis proactius i personalitzats: l’experiència de la Generalitat de Catalunya”, a càrrec de Núria Espuny, directora general d’Administració Digital de la Generalitat de Catalunya.

13.20 h. Debat i preguntes als ponents.

La personalització de serveis públics està estretament lligada al desenvolupament de l’Administració digital. Les administracions públiques han d’orientar l’estructura organitzativa cap a un model de governança intel·ligent capaç de crear nous canals de relació amb la ciutadania basats en un ús intensiu de les dades i la informació.

Però com s’assoleix la transformació digital de l’Administració pública? Es pot garantir a les persones usuàries que l’Administració protegirà les seves dades? Quin ús se’n farà? Com pot l’Administració digital anticipar-se als requeriments de la ciutadania i oferir als usuaris serveis personalitzats, de manera proactiva? És necessària l’aprovació de codis ètics i de conducta o la creació de comitès de persones expertes per donar resposta a les limitacions de la legislació vigent?

Aquesta sessió està adreçada prioritàriament a persones directives i empleades públiques amb responsabilitats de comandament a les administracions catalanes, i personal docent i d’investigació de les universitats.

Canal

Plataforma Zoom

Inscripcions

El personal de la Generalitat de Catalunya s’ha d’inscriure fins al dia 15 de setembre per mitjà d’ATRI (760004/2021) o pel circuit que tingui establert el seu departament o organisme. Les altres persones interessades s’ha d’inscriure a través del formulari de la sessió “Com podem personalitzar els serveis públics a través de la intel·ligència artificial?”

Deixa un comentari

X