Presentació del Pla d’acció Open Government Partnership de Catalunya 2021-2023

Data/Hora
20/01
09:30 - 13:30


I Seminari Directiu: Participació? Cocreació? Com hem de fer les polítiques públiques amb la ciutadania?

La inclusió de la ciutadania en el disseny de les polítiques públiques esdevé clau per a la transformació que ha d’emprendre l’Administració. Ara bé, hi ha diferents maneres d’apropar-nos a aquesta inclusió. En els darrers anys, han aparegut opcions cada cop més horitzontals: la cocreació i el disseny entre ciutadania i administracions.

Recentment s’ha aprovat el Pla d’Acció de Govern Obert, un exemple de cocreació entre diferents administracions i societat civil, seguint la pauta de l’Aliança Mundial per al Govern Obert de l’ONU (Open Government Partnership).

Aquesta jornada té per objecte reflexionar sobre aquests processos de cocreació fent un repàs de diferents exemples: pla d’acció OGP Catalunya, Pla d’acció OGP Euskadi i projecte TeRRIFICA de l’AMB.

Programa
9.30 – Benvinguda a càrrec de l’Honorable Sra. Victòria Alsina, consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, i el Sr. Rudi Borrmann, Deputy Director, Open Government Partnership Local.

9.40 – Presentació del Pla d’Acció d’OGP Catalunya, a càrrec dels membres del grup motor.

10.10 – Conferència del Sr. Luis Rubalcaba, director científic de l’estudi CO-Val.

10.55 – Cas pràctic del projecte TeRRIFICA, a càrrec de la Sra. Maria Indurain, de l’AMB, i la Sra. Marta Cayetano, de l’ACUP.

11.30 – Cas pràctic Pla OGP Euskadi: Aprenentatges, a càrrec de la Sra. Miren Martiarena, directora general de Govern Obert del Govern del País Basc i la Sra. Koldobike Uriarte, responsable de projectes d’innovació i administració electrònica del Govern del País Basc.

12 – Conferència del Sr. Joaquim Brugué, doctor en Ciència Política de la UdG: “Participació ciutadana v. cocreació: diferències, reptes i oportunitats”.

12.30 – Taula rodona entre els ponents, moderada pel Sr. Joaquim Brugué.

13 – Debat amb els assistents al seminari.

13.20 – Conclusions i cloenda a càrrec de la Sra. Mercè Crosas, secretaria de Govern Obert.

La jornada estarà conduïda per la Sra. Laura Suñé i Salvador, subdirectora general de Participació ciutadana.

Dia: 20 de gener de 2022

Hora: 9:30-13:30

Canal: La jornada serà íntegrament en línia i es seguirà a través del canal youtube.

Inscripcions: Per rebre l’enllaç de connexió cal inscriure’s

Deixa un comentari

X