Jornada “Traiem suc a les dades obertes”

Data/Hora
10/03
11:00 - 12:30


En el marc de l’Open Data Day 2022, el Consorci AOC,  en col·laboració amb l‘Ajuntament de Tarragona, l’Ajuntament de Miravet i l’Ajuntament de Garcia, organitza el dia 10 de març una jornada demostrativa en línia on s’exposaran diferents experiències que poden ser d’interès per a persones reutilitzadores de dades,  ciutadania i treballadors públics que vulguin aprofundir en el coneixement de les dades que les administracions publiquen en els seus portals de dades obertes.

La jornada està estructurada en base auna sèrie de preguntes que obtindran resposta amb l’ús de les dades obertes.

La sessió treballarà temàtiques com per exemple les entitats d’un municipi, l’endeutament públic, els pressupostos municipals o la distribució de la població al municipi per edats. Es faran servir fulls de càlcul, eines per extreure, transformar i carregar la informació, eines que faciliten fer quadres de comandament i solucions per mostrar els resultats en mapes. Tot plegat per esprémer al màxim les possibilitats que ens donen les dades obertes.

L’Open Data Day és una iniciativa a escala mundial que se celebra des de fa 10 anys i on grups d’arreu del món creen esdeveniments locals i utilitzen les dades obertes en les seves comunitats per crear aplicacions, visualitzacions, fer open dades o publicar anàlisi. Es tracta d’un esdeveniment anual que busca promoure el coneixement de dades obertes a escala mundial.

Ponents:

  • Ferran Farriol Vilà, cap de servei de Govern Obert del Consorci AOC.
  • David Pastor Vila, cap de servei en la Subdirecció d’Estratègia i Innovació del Consorci AOC.
  • Heura Vidal Luengo, secretària-interventora de l’Ajuntament de Garcia.
  • Anna Jornet Jornet, secretària-interventora de l’Ajuntament de Miravet.
  • Felipe Ruiz Rodríguez, analista de dades i enginyer informàtic de l’Ajuntament de Tarragona.

Dia: 10 març Hora: 11:00 a 12:30 hores

Lloc: en línia (via TEAMS)

Inscripció: cal emplenar el formulari d’inscripció a la Jornada “Traiem suc a les dades obertes”    

X