Jornada tècnica sobre protecció de dades a l’administració pública

Mapa no disponible

Data/Hora
02/02/2018
9:30 - 18:30

Localització
Auditori de l'Hospital de Mollet del Vallès


El passat mes de maig de 2016 va entrar en vigor el Reglament General de Protecció de Dades de la Unió Europea, 2016-679 (DOUE 4-5-2016). Malgrat això, no serà plenament aplicable fins al 25 de maig de 2018. El període de dos anys fins a la plena aplicació del Reglament té com a objectiu, segons destaca la pròpia Agencia Española de Protección de Datos, permetre que els Estats de la Unió Europea, les Institucions Europees i també les organitzacions que tracten dades, es vagin preparant i adaptant pel moment en què el Reglament sigui aplicable. És la pròpia Agencia la que ha assenyalat que el RGPD suposa un major compromís de les organitzacions amb la protecció de dades, sense que això impliqui necessàriament, ni en tots els supòsits, una major càrrega, atès que en molts supòsits serà només una forma de gestionar la protecció de dades diferent de la què s’ha vingut aplicant fins al moment.

La necessitat d’adaptació normativa, el termini que s’ha concedit per a això i les possibles conseqüències que té l’incompliment, exigeixen que la cultura de qualsevol organització pública o privada tingui en compte la formació en matèria de protecció de dades.

A nivell estatal, el Consell de Ministres aprovà el passat 10 de novembre de 2017, el Proyecto de nueva Ley Orgánica de Protección de Datos de Carácter Personal (BOCG. Congreso de los Diputados, 24-11-2017), per adaptar la legislació espanyola a les disposicions del Reglament UE 2016/679. En el cas d’Espanya, on la protecció de dades és un dret fonamental recollit en l’article 18.4 de la Constitució, es recullen novetats tant en el règim del consentiment dels titulars de les dades, com en els tractaments d’aquestes dades i en la creació de noves figures i procediments.

El Proyecto de nueva Ley Orgánica que substituirà l’actual LO 15/1999, de 13 de desembre de Protección de Datos de carácter personal, preveu la seva aplicació, igual que el Reglament Europeu, a partir del 25 de maig de 2018.

Destinataris: Tècnics, juristes i responsables de gestió d’entitats públiques, empreses privades i organismes no governamentals.

Metodologia: Es proposen unes sessions que combinen les imprescindibles referències teòriques, amb un enfocament pràctic basat, tant en les solucions que s’estan començant a adoptar, com en les indicacions que al respecte estan donant les autoritats europees i les autoritats nacionals de protecció de dades.

Dia i hora: 2 de febrer de 2018 de 9:30 a 18:30

Lloc: Auditori de l’Hospital de Mollet del Vallès. Ronda Pinetons, 8.  Mollet del Vallès 08100

Programa

9.30 – Presentació a càrrec de

 • Il·lm. Sr. Josep Monràs i Galindo, Alcalde de Mollet del Vallès
 • Sr. Francisco J. Alegría Martínez de Pinillos, President de RDU Revistas Especializadas
 • Sra. Maria José Feijóo Rey, Directora de l’Escola de Postgrau i de Formació Continua de la Universitat Autònoma de Barcelona.

9:45 – “Els principis generals, l’àmbit d’aplicació i el període d’interinitat del Reglament General de Protecció de Dades Europeu versus la nova Llei Orgànica de Protecció de Dades Personals Estatal“, a càrrec de Pablo García Mexía, Lletrat de les Corts i Director de Syntagma, Of Counsel en Ashurts LLP.

11.00 – Pausa-cafè

11.30 – “Els drets de les persones interessades (els antics drets ARCO)“, a càrrec de Luis Felipe López Álvarez, doctor en Dret per la USC i professor de Dret Constitucional.

12.45 – “La cultura interna de la protecció de dades“, a càrrec de Jorge Villarino Marzo, lletrat de les Corts, excedent i doctor per la Universitat Abat Oliva. Soci Director de Regulacín de Vinces.

14.00 – Pausa

16:00 – “Moviment Internacional de dades. Autoritats competents. Règim sancionador“, a càrrec de Marina Serrat Romaní, Advocada.

17.15 – Taula rodona “La figura del Delegat de protecció de dades. Incidència i reptes de la nova normativa de protecció de dades en la implementació de l’administració digital i en la gestió documental a l’Administració Pública“. Modera M. Begoña Ballvé Jerez, cap del Serveis Jurídics de l’Ajuntament de Mollet del Vallès.

 • Miquel Estapé i Valls, subdirector d’Estratègia i Innovació del Consorci d’Administració Oberta de Catalunya (AOC)
 • Roger Cots Valverde, secretari general de l’Ajuntament de Gavà i vocal de la Comissió Nacional d’Accés, Avaluació i Tria Documental (CNAATD)
 • Joana Marí Cardona, responsable d’Avaluació i Estudis Tecnològics i Delegada de Protecció de Dades de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades.

Amb la col·laboració de Víctor Almonacid Lamelas, secretari general del Consell Insular d’Eivissa i vicepresident del Consell General del COSITAL.

18.30 – Cloenda de la jornada i lliurament de Diplomes, a càrrec de Raúl Broto Cervera, regidor de Tecnologia i Comunicació de l’Ajuntament de Mollet del Vallès.

Preu: 75 euros

Forma de pagament: transferència bancària a Banco Santander

 • Oficina: C/ O’Donnell, 26, Madrid.
 • Titular: RDU Revistas Especializadas, S.L
 • IBAN: ES86 0030 1038 7608 6527 5273
 • Concepte: Curso Datos + nom de l’assistent/s.

El programa es desenvoluparà d’acord amb el lloc, horari i tema que s’indiquen. La Direcció es reserva la facultat de fer canvis o modificacions en el programa per motius d’organització. La jornada tècnica es realitzarà sempre i quan n’hi hagi un mínim de 20 inscripcions. Es realitzaran controls d’assistència, el resultat dels quals podrà condicionar el lliurament del Diploma Final.

Si necessiteu més informació podeu contactar amb “RDU. Revista de Privacidad y Derecho Digital

0 Comentaris

Deixa un comentari

XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Connectem

La selecció de l'actualitat d'Administració Oberta a la vostra safata.

 • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.
CA ES EN