Jornada “Reptes cap a un nou model de transparència”

Data/Hora
28/09
09:00 - 13:00


La Diputació de Barcelona i el grup de recerca ComSET de la Universitat Autònoma de Barcelona impulsen la Jornada “Reptes cap a un nou model de transparència”, adreçada als responsables de l’àmbit de la transparència del món local.

El grup de recerca ComSET de la UAB atorga anualment el segell Infoparticipa com a reconeixement a la transparència informativa dels webs de les institucions. La jornada comptarà amb la participació d’experts en l’àmbit de la transparència, les dades obertes i la comunicació, membres del grup d’experts locals en matèria de transparència i el Consorci AOC.

La Jornada serà online i es podrà seguir a través de Youtube.

Programa provisional
9.00-9.15. Presentació de la jornada a càrrec de:

  • Sr. Josep Arimany, diputat de l’Àrea d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial.
  • Sr. Armand Balsebre, catedràtic de Comunicació Audiovisual i Publicitat en la UAB. Director del grup d’investigació ComSET (Grup de Recerca en Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència).

9.15-10.35. “Situació i reptes de la transparència en els governs locals”, a càrrec de F. Xavier Forcadell, coordinador de l’Àrea d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial.

10.35-10.55. “L’ecosistema de serveis vinculats amb la transparència proposat per la Diputació de Barcelona”, a càrrec de Joan Olivares, cap del Gabinet d’innovació Digital.

10.55-11:05. Torn de preguntes.

11.05-11.25. “Repte 1: de la comunicació en l’àmbit de la transparència, a càrrec de Marta Corcoy, doctora en Comunicació i Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

11.25-11.45. “Repte 2: el canvi cultural per la governança de les dades”, a càrrec d’Ascen Moro, cap del Departament Govern Obert de l’Ajuntament Sant Feliu de Llobregat.

11.45-12.05. “Repte 3. El valor de les dades obertes en la transparència en el cas dels municipis de menor dimensió”, a càrrec d’Hugo Barrós, tècnic d’Administració General de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès.

12.05 – 12.25. “El portal de transparència i dades obertes del Consorci AOC. Novetats i reptes de futur” a càrrec de Ferran Farriol, cap de Servei de Govern Obert del Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC).

12.25-12.45. Torn de preguntes del bloc i tancament.

Deixa un comentari

X