Jornada “Pressupostos participatius al món local”

Data/Hora
21/02/2018
9:00 - 14:30

Localització
Auditori del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona


La Jornada “Els pressupostos participatius al món local és un espai d’intercanvi d’experiències i d’aprenentatge col·laboratiu entre municipis de diferents països, amb experiència en l’impuls dels pressupostos participatius. A la jornada hi participaran persones expertes de diverses universitats i de la Unió Europea que aportaran el seu coneixement des d’una perspectiva més acadèmica.

A qui va dirigida: Càrrecs electes, personal tècnic municipal i altres persones interessades en aquest tipus de projectes.

Dia i hora: 21 de febrer de 2018, de 9:00h a 14:30

Lloc: Auditori del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, C/ Montalegre, 5 Barcelona

Programa

9:00h – Benvinguda i presentació institucional a càrrec de Antoni Garcia i Acero, diputat delegat d’Igualtat i Ciutadania

9:10h – Conferència inaugural “Pressupostos participatius, per què?“, a càrrec de Yves Sintomer, professor de Ciències Polítiques a la Universitat de París

10:00h – Ponència “Els pressupostos participatius, una aproximació des d’Europa“, a càrrec de Gianluca Sgueo, analista polític al Parlament Europeu

11:00h – Pausa-cafè

11:30h – Taula d’experiències 1 “Online /Offline, com combinem metodologies?“. Modera Rosa Borge, professora agregada de Ciències Polítiques i de l’Administració de l’UOC . Es presentaran les experiències de:

  • Cascais, a càrrec de Marta Osório, responsable de l’equip tècnic dels pressupostos participatius del municipi de Cascais (Portugal)
  • Palma de Mallorca, a càrrec de Joaquín de Maria Arbeola, director general de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Palma de Mallorca (Illes Balears)
  • París,  a càrrec de Anne-Sophie Casteigt, cap de gabinet de Pauline Véron, alcaldessa adjunta de Paris i encarregada de la participació ciutadana de Paris (França)

13:00h – Taula d’experiències 2 “Qui participa? El repte de la inclusió en els pressupostos participatius“. Modera Ernesto Ganuza, científic titular del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC). Es presentaran les experiències de:

  • Pavia, a càrrec de Stefano Stortone, Responsable de la plataforma i de la participació online dels pressupostos participatius del municipi de Pavia (Itàlia)
  • A Coruña, a càrrec de Claudia Delso, Regidora de participació de A Coruña (Galícia)
  • Sant Cugat, a càrrec de Marina Casals, Sots Directora de Participació Ciutadana i Acció als Barris Sant Cugat

14:30h – Cloenda de la jornada

Inscripcions: Cal emplenar el formulari de preinscripció

0 Comentaris

Deixa un comentari

XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Connectem

La selecció de l'actualitat d'Administració Oberta a la vostra safata.

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.
Icona d'un globus terraqüi