Dimecres de datafília: viquimarató de dades obertes 2019

Data/Hora
13/11/2019
10:00 - 17:30

Localització
Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya


El proper 13 de novembre de 10:00 a 17:30h se celebrarà una Marató de Dades (datathon en anglès) sota el títol “Dimecres de datafília: viquimarató de dades obertes 2019”. La jornada tindrà lloc a la Sala d’actes del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya (Via Laietana, 14). L’acte, organitzat per Amical Wikimedia i la Secretaria de Transparència i Govern Obert, s’estructurarà en dues parts.

En primer lloc s’oferirà un conjunt de presentacions de petita durada sobre la estratègia i el tractament de dades obertes. De la mà dels propis gestors, s’explicaran les possibilitats i usos del Portal de Dades Obertes de Catalunya i de Wikidata, projecte germà de la Viquipèdia que gestiona una base de dades obertes editada col·laborativament.

Seguidament, es desenvoluparà la marató de dades pròpiament dita. En aquesta hi participaran diversos perfils (analistes de dades, periodistes de dades, dissenyadors, programadors, etc.) que treballaran junts per a resoldre varis reptes plantejats per l’organització, així com per a explotar diferents conjunts de dades amb les eines i recursos disponibles tant a Wikidata com al Portal de Dades Obertes de Catalunya.

Podeu consultar els detalls de la Viquimarató de dades obertes 2019

Per participar plenament a la jornada es demana que els participants portin un ordinador portàtil. L’organització proveirà de wifi, de càtering i entregarà uns obsequis als participants com a mostra d’agraïment al final de l’acte.

Dia: 13 de novembre

Hora: de 10 a 17.30 hores

Lloc: Sala d’actes del 10 (Via Laietana, 14)

Inscripció: cal emplenar el formulari d’inscripció a la “Viquimarató de dades obertes 2019”

0 Comentaris

Deixa un comentari

XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Icona d'un globus terraqüi