Diàleg sobre Ciberseguretat

Mapa no disponible

Data/Hora
04/10/2018
16:30 - 18:30

Localització
Escola d'Administració Pública de Catalunya


Diàlegs és un cicle destinat a acostar temàtiques d’interès general, generar reflexió i fer-ho a partir d’una conversa entre un servidor públic i un professional del món acadèmic. En aquesta ocasió es debatrà al voltant de la ciberseguretat.

D’ençà que l’any 2013, el Sr. Edward Snowden va fer públics, a través de la premsa, els milers de documents classificats com a alt secret de diferents programes de l’Agència de Seguretat Nacional dels Estats Units on es descrivien alguns dels programes de ciberseguretat més rellevants i amb un gran impacte mundial, la ciberseguretat ha esdevingut una qüestió que omple portades de diaris. A més, ha arribat a ser una de les prioritats dels països avançats, els quals han desenvolupat estratègies de ciberseguretat que han de permetre als governs tenir una visió a llarg termini sobre l’estat de protecció del ciberespai.

En aquest sentit, conceptes com ciberseguretat, ciberespai, ciberdefensa o ciberatacs ja formen part del llenguatge habitual dels mitjans de comunicació i, també, de la ciutadania. Evidentment, Catalunya no ha quedat exclosa d’aquesta tendència, ans al contrari. El fet que el nou govern de la Generalitat de Catalunya tingui un Departament vinculat a les Polítiques Digitals i Administració Pública indica com d’important és aquesta qüestió per a l’Administració actual.

Objectiu: Abordar temes vinculats a la Ciberseguretat i a les polítiques públiques que s’han de dur a terme.

Ponents

 • Sr. Tomàs Roy, Director d’estratègia de seguretat al Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT). Expert en seguretat que des de 2004 desenvolupa tasques directives vinculades a aquest àmbit a la Generalitat de Catalunya.
 • Sr. Jaume Abella,  Professor associat de La Salle Barcelona, Universitat Ramon Llull, des del 1997. A l’actualitat és responsable de xarxa i Ciberseguretat i coordinador del “Màster en Ciberseguretat”. Com a instructor en ciberseguretat molts dels seus projectes s’han centrat en la creació de laboratoris, continguts i noves metodologies per formar als alumnes universitaris en les tecnologies més actuals en el món de les xarxes i la ciberseguretat.

Destinataris: Personal directiu de les administracions públiques catalanes i del seu sector públic.

Dia: Dijous 4 octubre de 2018

Hora: de 16:30 18:30 hores

Lloc: Escola d’Administració Pública de Catalunya, carrer Girona 20, Barcelona

Inscripció: Per assistir-hi cal emplenar el formulari d’inscripció al Diàleg sobre Ciberseguretat

0 Comentaris

  Deixa un comentari

  XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Connectem

  La selecció de l'actualitat d'Administració Oberta a la vostra safata.

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.
  CA ES EN