4a sessió de Cafè amb Dades: Dades Obertes, Tecnologia i Comunicació

Data/Hora
03/10/2019
9:00 - 11:00

Localització
Escola d'Administració Pública de Catalunya


La quarta sessió de Cafè amb Dades “Dades Obertes, Tecnologia i Comunicació” mostrarà com les dades obertes contribueixen a maximitzar el rendiment de les infraestructures TIC del país.

En primer lloc, hi participaran tècnics de Catalunya Ràdio que explicaran com utilitzen les dades obertes per millorar la relació amb el seus oients. Concretament, la Ràdio Nacional de Catalunya ha obert uns conjunts de dades sobre les freqüències i la cobertura del seu senyal.

En segon terme, es veurà com des del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) s’han obert dades sobre la ubicació i característiques de la xarxa de telecomunicacions de la Generalitat. Aquesta obertura té un valor especial ja que explícitament s’orienta a incentivar el desenvolupament de noves xarxes de telecomunicacions per part de tercers. Així doncs, es una obertura no només orientada al retiment de comptes, sinó sobretot a la generació de valor econòmic.

Finalment, la sessió dedicarà un espai a la nau capitana de l’economia TIC de Catalunya: El Barcelona Supercomputing Center. El grup de visualitzacions científiques del BSC exposaran els seus darrers treballs fets amb dades obertes.

Dia: 3 d’octubre de 2019

Hora: 9-11 hores

Lloc: Escola D’administració Pública de Catalunya. C/ Girona, 20. Barcelona

Programa
08.45 h Registre i benvinguda

09.00 h Presentació de la sessió i explicació sobre l’actualitat i les últimes novetat en l’estratègia de dades obertes de la Generalitat de Catalunya a càrrec de Núria Espuny, Directora General de Transparència i Dades Obertes.

09.20 h Micropresentacions sobre l’obertura de dades a la Generalitat:

  • La cobertura de Catalunya Ràdio. Toni Roig, Director Tècnic de Catalunya Ràdio.
  • L’obertura de dades de les infraestrutures telecomunicacions de la Generalitat susceptibles a ser emprades per tercers: a càrrec de Ferran Compte i Pablo Gómez, Gestors d’infraestructures TIC del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la informació (CTTI).

09.45 h Ponència principal: “L’art de les visualitzacions: casos pràctics amb dades obertes”. A càrrec de Guillermo Marín, Dissenyador de visualitzacions del grup de Visualització i Anàlisi de Dades del Barcelona Supercomputing Center (BSC).

10.10 h Torn obert de preguntes i debat

10.30 – 11 h Conversa, cafè i petit refrigeri

Inscripcions: podeu emplenar el formulari d’inscripció a la 4a sessió de Cafè amb Dades: Dades Obertes, Tecnologia i Comunicació

0 Comentaris

Deixa un comentari

XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Connectem

La selecció de l'actualitat d'Administració Oberta a la vostra safata.

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.
CA ES EN