3r Seminari Internacional de Transparència: Integritat publicoprivada per a una nova governança

Mapa no disponible

Data/Hora
08/11/2018 - 09/11/2018
9:00 - 18:00

Localització
Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona


L’Agència de Transparència fa tres anys que, amb la seva creació, va iniciar la tasca de dissenyar i vetllar per les polítiques de transparència i bon govern de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, de les seves entitats vinculades i de les empreses prestadores de serveis. Entre els seus principals objectius, són essencials la formació i la sensibilització sobre noves formes de gestió pública que garanteixin polítiques públiques obertes, transparents i efectives. Amb aquest objectiu, en el marc del programa de formació Aula de Transparència, s’organitza la tercera edició del Seminari Internacional de Transparència per conèixer, analitzar i debatre la manera com les realitats d’arreu del món afronten els reptes del govern obert i les polítiques d’integritat.

En aquesta ocasió, el seminari abordarà tres àmbits clau que el bon govern planteja. En primer lloc, s’analitzarà de nou el paper que han de tenir els òrgans de garantia de la transparència i el bon govern que han anat creant diferents administracions, amb funcions i capacitats no sempre coincidents, però amb la finalitat clara de prevenir el frau i promoure la integritat pública. En segon lloc, el seminari tractarà sobre les polítiques d’integritat i ètica pública, sobre els instruments pràctics de gestió dels conflictes d’interès que s’estan implementant en diverses administracions per garantir la prevalença de l’interès general, i sobre el disseny del nou paradigma de gestió publico-privada en el qual necessàriament s’han d’establir aliances per a la integritat. Per últim, el seminari abordarà el debat sobre el rol de la ciutadania activa, impulsora del dret d’accés, de l’alerta de la corrupció i dels models de participació en la integritat pública.

Amb aquest seminari, l’Agència de Transparència vol promoure un diàleg entre experts, acadèmics, professionals de la gestió pública i la ciutadania en general on es combinin anàlisis jurídiques en profunditat sobre la legislació en matèria de transparència i bon govern amb reflexions amb un enfocament social sobre els reptes de la governança democràtica al segle XXI.

Quan: 8 i 9 de novembre de 2018

Hora: de 9 a  18 hores

Lloc: Seu de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona. Carrer Mallorca 283, 8a planta (sala polivalent). 08037 Barcelona

Inscripcions: cal emplenar el formulari d’inscripció a 3r Seminari Internacional de Transparència

Programa: podeu consultar el programa complet

0 Comentaris

  Deixa un comentari

  XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Connectem

  La selecció de l'actualitat d'Administració Oberta a la vostra safata.

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.
  CA ES EN