Les persones, la seguretat i les oportunitats del món digital, protagonistes del Congrés Govern Digital 2021

Els “Drets i capacitació digitals”, el “Govern Obert”, la “Confiança i seguretat”, els “Governs basats en dades”, els “Serveis centrats en les persones” i el “Canvi cultural, resiliència i sostenibilitat” són els eixos temàtics de l’edició d’enguany del Congrés Govern Digital que se celebrarà els dies 9, 10 i 11 de novembre. La 4a edició del congrés és un viatge d’aventura i d’exploració cap a la descoberta de nous territoris digitals. En companyia de totes les entitats públiques catalanes i mitjançant un seguit de ponències, taules rodones i tallers desenvoluparem, de manera col·lectiva, aquest fòrum de debat referència a Catalunya en l’àmbit de la transformació digital del sector públic. 

El programa de la 4a edició del congrés s’ha desenvolupat al voltant dels principis de la Declaració europea de Societat Digital i Administració Electrònica basada en valors, de 8 de desembre de 2020 que s’han sintetitzat en 6 eixos temàtics. Algunes de les novetats i sessions de cada eix són:  

“Drets i capacitació digitals

Les oportunitats de la intel·ligència artificial per al món local i la seva aplicació amb criteris ètics i democràtics és una de les sessions destacades que conduirà l’Ajuntament de Barcelona amb el suport del Consorci AOC.

“Govern Obert”

Com podem aprofitar el potencial de les dades obertes serà un dels temes que desenvoluparà la Secretaria de Govern Obert de la Generalitat de Catalunya  amb la sessió “Obrint les dades amb valor públic per millorar les polítiques públiques”.

Confiança i seguretat

Pirateig, hacking, bretxes de ciberseguretat, atacs informàtics, és hora de protegir-se! I per fer-ho, l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya ens explicarà com protegir als teletreballadors des de qualsevol entorn amb seguretat al núvol.

“Governs basats en dades”

La importància de l’anàlisi de les dades, el seu tractament i la seva protecció ha augmentat en els últims anys. Tant és així que s’ha arribat a considerar l’or del segle XXI! La importància de la gestió i ús de les dades durant la pandèmia centrarà la sessió de l’Ajuntament de Tarragona i el Departament d’Educació.

“Serveis centrats en les persones”

Els avenços en digitalització tenen com a objectiu últim aconseguir el benestar de la ciutadania. En aquest sentit, l’Ajuntament de Vila-seca, la Direcció General de Serveis Digitals i Experiència Ciutadana de la Generalitat de Catalunya i el Consorci AOC ens ajudaran a reflexionar sobre la utilitat dels assistents virtuals o xatbots per donar suport a la ciutadania.

Canvi cultural, resiliència i sostenibilitat”

La pandèmia de la COVID-19 ha canviat la forma de viure i de treballar. En conseqüència, el personal de les administracions públiques ha hagut d’adaptar-se i adoptar noves formes de treballar. L’Ajuntament de  Terrassa, l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i la Direcció General d’Administració Digital de la Generalitat de Catalunya aprofundiran en els avenços realitzats en el camp del teletreball.

Aquestes són algunes de les novetats del programa de la 4ª edició del Congrés Govern Digital. Recorda que les inscripcions encara estan obertes i t’hi pots inscriure emplenant el formulari.