Obertes les inscripcions per participar en el Congrés Govern Digital 2021

El termini d’inscripció per participar en el Congrés Govern Digital 2021, que se celebrarà els dies 9, 10 i 11 de novembre, ja està obert. La inscripció a la 4a edició del fòrum de debat de referència a Catalunya en l’àmbit de la transformació digital del sector públic, és gratuïta per al personal de les administracions públiques catalanes i es pot fer a través del formulari que podeu trobar al web del Congrés Govern Digital.

L’edició d’enguany té una importància clau per entendre el paper que han desenvolupat les administracions durant la pandèmia de la COVID-19 que ha estat marcada per les restriccions de mobilitat, el distanciament social i la crisi econòmica”. El Congrés Govern Digital  presentarà novetats  per esdevenir un país capdavanter pel que fa a digitalització de l’àmbit públic. La ponència magistral d’inauguració anirà a càrrec de la Dra. Nuria Oliver, una de les grans expertes mundials en intel·ligència artificial.

Programa

El programa s’ha organitzat al voltant de sis eixos principals que es basen en els principis de la Declaració europea de Societat Digital i Administració Electrònica basada en valors, de 8 de desembre de 2020 i subratlla els nous escenaris i les noves oportunitats que ofereix la digitalització de les administracions per abordar els nous reptes, necessitats i expectatives de la societat sorgits arran de la crisi provocada per la pandèmia de la COVID-19.

Els sis eixos que es tractaran durant el congrés són:

  • Drets i capacitació digitals
  • Govern obert
  • Confiança i seguretat
  • Govern basats en dades
  • Serveis centrats en les persones
  • Canvi cultural, resiliència i sostenibilitat

Una exploració conjunta

La 4a edició del Congrés Govern Digital ens traslladarà a l’escenari de les grans exploracions de tots els temps, des de les expedicions a terres recòndites i als cims més alts del planeta, passant per les profunditats marines, el cel i l’exploració espacial. Estem a les portes d’un nou món, el digital, que hem d’explorar i saber aprofitar en benefici de la societat. Ens trobem davant de “Nous escenaris. Noves oportunitats.”

Les ponències, taules rodones, tallers i rotllanes que conformen el programa del Congrés Govern Digital seran part d’aquesta exploració conjunta entre entitats públiques catalanes. En aquest periple exploratiu també ens acompanyen amb el seu patrocini una trentena d’entitats privades que col·laboren en la transformació digital del sector públic.