“Repensem l’administració electrònica”, la proposta de Javi Creus a la 57 SessióWeb

El ponent Javi Creus ha ofert, a la 57 sessió web “Repensem l’administració electrònica” que organitza periòdicament la Direcció General d’Administració Ciutadana, la seva reflexió sobre la crisi de confiança que pateixen les institucions públiques i altres organitzacions i proposa com i de quina manera es pot tornar a recuperar la confiança.

  • Calen millors sistemes, també a l’Administració. No es tracta de digitalitzar els procediments que ja tenim sinó de repensar els sistemes. Si redefinim el propòsit de l’Administració més enllà de ‘produir serveis públics’ com ‘facilitar els drets i les oportunitats dels ciutadans’, ens podrem enfocar millor en el ‘per a què’ el ciutadà demana un tràmit o una gestió.
  • Els ciutadans són l’agent emergent en els nous sistemes. Els drets sobre les dades i les capacitats digitals que tenen són clau. Cal adaptar-se a cada nivell de digitalització i dissenyar amb el ciutadà i per al ciutadà. Cal reconèixer la diversitat i adaptar-s’hi oferint eines als diferents perfils:
    • els no digitalitzats, que sempre requereixen mediació humana
    • els digitals socials (mòbil, whatsapp, bizzum)
    • els que disposen de connectivitat, maquinari i habilitats plenes
  • Preguntar-se ‘per a què’ se li demana una dada o una altra al ciutadà. Podem facilitar-los la relació amb l’Administració?
  • Demanar un ajut a una altra Administració. «Dos pensador d’idees afins multipliquen el poder de les seves ments per set i tres pensadors, per quaranta-nou» Konstantin Tsiolkovsky (1857 – 1935).

I sempre tenint present a tothora que els ciutadans són l’agent emergent en els nous sistemes.

Recupera la xerrada de Javi Creus “Repensem l’Administració electrònica” en vídeo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *