Avui us volem explicar com barregem aquests ingredients per obtenir plats innovadors amb un alt valor social: plats amb fonament!
No us penseu que es tracta d’una recepta màgica o complicada de seguir… La nostra és una recepta senzilla, de només quatre passos, i està basada en quatre ingredients bàsics. El secret està en saber introduir, a cadascun dels passos de la recepta, les tècniques culinàries més avantguardistes i les diferents maneres de treballar pròpies dels millors xefs: Design Thinking, Lean, Agile, etc.
Ja ho sabeu. Si voleu cuinar plats innovadors amb fonament aquesta recepta us pot ajudar:
Pas 1: Descobrir. Observarper copsar els problemes i/o les necessitats de les persones, empatitzar amb elles. Es tracta d’observar i recollir informació quantitativa, com per exemple les enquestes, i qualitativa, com per exemple parlar amb potencials usuaris. I no donar mai res per sabut.
PAS 2: Definir el repte. Cal analitzar la informació fruit de la recerca realitzada anteriorment per tal d’entendre el problema en profunditat. Cal, doncs, extreure coneixement i descobrir oportunitats avaluant els riscos.
PAS 3: Idear. Explorar i generar multitud d’idees i conceptes que posteriorment considerarem sota certs criteris a fi de determinar si poden traduir-se en solucions amb valor públic.
PAS 4: Prototipar i avaluar. Construir prototips i testar-los de manera iterativa. Començar amb propostes molt senzilles que anirem refinant a mesura que anem obtenint la retroacció dels usuaris i grups d’interès. Avaluar per aprendre i millorar. Revisar periòdicament la solució implantada per detectar els impactes no desitjats, poder refinar el servei i adequar-lo a les noves necessitats i expectatives dels usuaris.
Actualment estem treballant per oferir-vos la recepta en un format àgil i obert per tal de facilitar-vos el coneixement i la tria entre les diferents tècniques i dinàmiques que es poden utilitzar en cada pas del procés d’innovació, i que la recepta es pugui anar enriquint amb les experiències i aportacions de tots.