Els webs públics hauran de ser obligatòriament accessibles a partir de setembre de 2020

Calendari d'accessibilitat de webs i aplicacions mòbils

Calendari d’accessibilitat de webs i aplicacions mòbils

El 22 de desembre de 2016 va entrar en vigor la Directiva de la Unió Europea 2016/2102 sobre l’accessibilitat dels llocs web i aplicacions per a dispositius mòbils dels organismes del sector públic que estableix l’obligatorietat de que tots els webs públics siguin accessibles a partir del 23 de setembre de 2020. La normativa estableix uns requisits mínims d’accessibilitat i adopta normes aplicables al disseny, construcció, manteniment i actualització dels webs i aplicacions mòbils, que han de facilitar l’accés universal a totes les persones que el consulten independentment de les seves capacitats, físiques, sensorials o intel·lectuals, i del context tècnic d’ús amb què ho fan (tipus de dispositiu, programari, velocitat de la connexió, condicions ambientals, etc.).

La normativa també imposa l’elaboració, actualització periòdica i publicació d’una declaració d’accessibilitat  sobre la conformitat dels seus webs i aplicacions mòbils amb els requisits mínims d’accessibilitat que estiguin establerts.

Calendari d’accessibilitat
La normativa d’accessibilitat estableix diferents terminis:

  • 23 de setembre de 2019: Obligació per als webs nous publicats després del 23 de setembre de 2018
  • 23 de setembre de 2020: Obligació per a tots els webs publicats
  • 23 de juny de 2021: Obligació per a les aplicacions mòbils

Per tant, tots els webs que es publiquin a partir del 23 de setembre de 2018 tenen un any per adaptar-se als criteris d’accessibilitat i la resta de webs hauran de ser accessibles a partir del 23 de setembre de 2020. Pel que fa a les aplicacions, la directiva amplia el termini obligat fins el 23 de juny de 2021.

Informació d’interès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *