Espanya, segon estat amb més municipis inscrits a WIFI4EU

 Més de 13.000 municipis han participat en la primera convocatòria de WIFI4EU. Espanya, amb 2100, és el segon país amb més municipis inscrits, just per darrere d’Itàlia, que en té 3200.

La primera convocatòria de WIFI4EU que va tenir lloc del 7 al 9 de novembre de 2018 va ser molt popular, amb més de 13.000 sol·licituds al portal.

Com a resultat d’aquesta primera convocatòria -amb un pressupost total de 42 milions d’euros- 2.800 municipis rebran vals de 15.000 euros per establir una xarxa Wi-Fi gratuïta als espais públics.

La resposta dels municipis a la primera ronda de WIFI4EU ha estat impressionant. Més de 4.000 municipis van sol·licitar el val durant els primers 10 segons de l’obertura de la convocatòria. Al moment del tancament del portal, la Comissió havia rebut més de 13.000 sol·licituds de tots els països participants.

La convocatòria actual és de 42 milions d’euros i permetrà assignar 2.800 vals. Tots els països participants, excepte Islàndia, van superar el mínim de 15 vals. La majoria de països van omplir les 15 sol·licituds al cap de pocs segons de l’obertura del període de sol·licituds.

El pressupost del projecte WiFi4EU és de 120 milions d’euros entre 2018 i 2020. El val de WIFI4EU proporciona un finançament fix de 15.000 euros per municipi destinat a donar suport a la instal·lació d’equipaments Wi-Fi d’última generació. L’objectiu és donar servei als principals espais públics com ajuntaments, biblioteques públiques, museus, parcs públics o places.
Què passarà a continuació?

Després de les sol·licituds, l’Agència Executiva d’Innovació i Xarxes (INEA), l’agència executiva encarregada d’implementar el programa WIFI4EU, està realitzant els controls necessaris per a l’admissibilitat i elegibilitat dels municipis.

La CE anunciarà els municipis guanyadors al desembre. Els guanyadors seran seleccionats per ordre d’arribada. Cada país participant té garantit un mínim de 15 vals i pot obtenir un màxim de 224.

Si us heu perdut la convocatòria o el vostre municipi no guanya el val d’aquesta, tindreu la possibilitat de sol·licitar tres vals WIFI4EU més en els pròxims dos anys. Mentrestant, tots els municipis registrats poden unir-se a la nostra plataforma ‘WIFI4EU Catalunya‘, dedicada a donar informació sobre la iniciativa, connectar amb municipis catalans i ajudar-los amb el projecte WIFI4EU.

Font: www.wifi4eu.cat