Oberta la convocatòria dels Premis DonaTIC 2018

L’objectiu d’aquests premis és reconèixer el paper fonamental de les dones en les noves tecnologies i donar referents a les nenes i adolescents que dubten si dedicar-se o no a les disciplines STEM.

Els premis DonaTIC estàn organitzats pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i l’associació Tertúlia Digital, amb la col·laboració de l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona.

Les candidatures es poden presentar fins al 15 de novembre en una de les set categories que hi ha i que són excloents entre sí:

  • Emprenedora: ha de ser fundadora o cofundadora d’una empresa en actiu del sector de les TIC.
  • Professional: ha de treballar per a una empresa o organització o ser “freelance” dedicada a l’àmbit de les TIC i ha d’estar en possessió d’una titulació universitària TIC.
  • Acadèmica/Investigadora: s’ha de dedicar a la formació i/o recerca en l’àmbit de les TIC i ha d’estar en possessió d’una titulació universitària TIC.
  • Divulgadora: ha de treballar en l’àmbit de la comunicació vinculada a les TIC.
  • Revelació: ha d’haver tingut un paper rellevant i destacable en l’àmbit de les TIC tot i tenir una trajectòria curta.
  • Estudiant TIC: es divideix en Universitària i FP, i les candidates han de ser estudiants de qualsevol titulació universitària o cicle formatiu de FP de l’àmbit TIC i han d’haver desenvolupat un projecte i/o iniciativa destacable en aquest àmbit.
  • Iniciatives referents: també és divideix en dues subcategories, Empresarial i Entitat, centre formatiu/institució, i hi poden optar qualsevol empresa, entitat i/o centre formatiu/institució que hagi desenvolupat una iniciativa pròpia que posi en valor el paper de la dona en l’àmbit de les TIC.

Aquests guardons, que també compten amb la participació de l’Institut Català de les Dones, tenen el doble objectiu de reconèixer el paper fonamental de les dones en les noves tecnologies i donar referents a les nenes i adolescents que dubten si dedicar-se o no a les disciplines STEM.

Així, es respon a un dels objectius del Departament de Polítiques Digitals: aixecar el sostre de vidre que troben les dones al sector TIC. En aquest sentit, la Generalitat també promou l’accés de les dones a l’àmbit tecnològic per incrementar-ne la presència i fomentar-ne la participació en la construcció de la societat digital.ç

Un cop finalitzat el termini de presentació de candidatures, un jurat format paritàriament per dotze representants d’empreses i institucions triarà les guanyadores, una resolució que es farà pública el proper 20 de desembre durant la tradicional Trobada de Cap d’Any de les TIC catalanes, el 12×12 Congress.

Informació sobre inscripció i bases.