El CESICAT publica el seu informe anual sobre ciberseguretat

L’informe anual sobre ciberseguretat que elabora el Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT), destaca com a principals amenaces la professionalització dels cibercriminals, l’evolució del ‘ramsonware’ i el continuat robatori d’informació personal i contrasenyes. El CESICAT fa servir la pròpia experiència del Centre i múltiples fonts qualificades, com entitats, fabricants o professionals d’aquest camp per analitzar la ciberseguretat.

Segons indica el document, l’any passat van créixer les amenaces a la xarxa, en bona part per un augment de la professionalització dels cibercriminals i per la lentitud a l’hora de poder donar resposta a totes les amenaces que van apareixent.

En concret, el ransomware va ser el gran protagonista de l’any, especialment per l’aparició del Wannacry, que va ser capaç de segrestar més de 300.000 ordinadors en poques hores. A més, l’informe també recull el continuat robatori d’informació personal i contrasenyes que hi ha hagut, i un increment del ciberespionatge i el hacktivisme.