Oberta la sol·licitud de WiFi4EU per a ajuntaments

Els ajuntaments ja poden accedir al portal WiFi4EU per incriure’s i sol·licitar el finançament necessari per oferir connectivitat Wi-Fi gratuïta i d’alta qualitat a ciutadans i visitants en espais públics com ara parcs, places, edificis oficials, biblioteques, centres de salut i museus de tota Europa. Així funciona WiFi4EU (vídeo)

Per a obtenir finançament cal que:

  • L’ajuntament es registri al portal web de la iniciativa WiFi4EU
  • L’ens presenti la sol·licitud formal on-line en aquest mateix portal web

La Comissió Europea (CE) hi destinarà ajuts per un import de 120M € durant el període 2017-2019 per a ajuntaments d’arreu d’Europa i el finançament s’atorgarà d’acord amb el principi “first come first served”, és a dir, per ordre de d’arribada. La Comissió Europea preveu 5 convocatòries (rondes d’adjudicacions) abans de 2020.

Segons fons de la CE, en aquesta primera ronda s’adjudicaran 1.000 vals de finançament (per un valor aproximat de 15.000€ cadascun), amb un mínim de 15 vals per estat membre i un màxim del 8% de les assignacions totals, per tal d’afavorir un cert balanç geogràfic. No hi haurà necessitat de justificació del projecte tot i que hi haurà mecanismes de verificació. Els municipis disposaran d’un any i mig per a posar en marxa el servi. Només es finançarà una sol·licitud per municipi durant tota la vigència d’aquesta iniciativa (2017-2019).

El portal WiFi4EU també disposa d’un apartat perquè es puguin inscriure les diferents empreses i pimes que puguin realitzar aquest servei d’instal·lació Wi-Fi. Això no els dóna cap dret especial, només publicitat i facilitat als municipis per la recerca d’un proveïdor.

Si teniu dubtes, podeu consultes el llista de preguntes freqüents sobre WiFi4EU

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *