Mil directius públics es reuneixen al Congrés de Govern Digital per debatre com impulsar la transformació digital dels ens locals

  • El Congrés de Govern Digital Local se celebrarà els dies 21 i 22 de març al CCCB
  • Més de mil persones inscrites en representació de més de 500 administracions locals, 77 ponències i 33 empreses patrocinadores
  • Es presentaran les millors experiències a l’Estat en innovació pública, transformació digital, govern obert i contractació electrònica

Fòrum de referència de la transformació digital
El Congrés de Govern Digital es celebrarà al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) els dies 21 i 22 de març de 2018. És el fòrum de referència de la transformació digital del sector públic a Catalunya i el més gran que s’organitza a l’Estat.

Es presentaran les millors experiències de Catalunya i de l’Estat que promouen governs més àgils, oberts i col·laboratius, en els àmbits de la innovació pública, la transformació digital, el govern obert, la contractació electrònica, la protecció de dades personals, la ciberseguretat i l’avaluació de les polítiques públiques.

A més, s’habilitarà un espai lúdic anomenat “Prohibit NO tocar” on els alcaldes i directius públics podran interactuar directament amb una mostra de les tecnologies disruptives que plantegen oportunitats de nous serveis. Per exemple: drons, realitat virtual/augmentada, reconeixement d’imatge, faroles intel·ligents, etc.

Reconeixement a les administracions locals més digitals
El primer dia de congrés, dimecres 21 de març, a les 16h, es farà el lliurament dels Reconeixements d’Administració Electrònica, uns guardons que premien la tasca dels ajuntaments i consells comarcals capdavanters a Catalunya en la transformació digital. Aquests reconeixements es donen en base al “Mapa d’administració electrònica a Catalunya” que realitza el Consorci AOC a partir de l’anàlisi d’uns 25 indicadors objectivables de la disponibilitat i activitat dels serveis digitals que ofereixen a la ciutadania. El “Mapa d’administració electrònica” és una iniciativa singular, tant a nivell estatal com europeu, que permet avaluar amb rigor el grau d’implantació i ús dels serveis públics digitals.

Èxit d’inscripcions
El CCCB estarà completament ple durant 2 dies de directius públics que volen aprofitar les oportunitats de les tecnologies per a millorar els serveis públics. L’interès ha superat totes les expectatives i s’han inscrit al Congrés més de mil directius públics en representació de més de 500 administracions locals. Aquest allau d’inscripcions ha obligat a tancar el formulari d’inscripció quinze dies abans del Congrés.

Organitzadors
El Congrés de Govern Digital Local està organitzat pel Consorci Administració Oberta de Catalunya i el Consorci Localret, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el Centre de Cultura Contemporània i el suport de l’Escola d’Administració Pública, el Consell de Col·legis de Secretaris, Interventors i Tresorers d’Administració Local i Associació d’Arxivers i Gestors de Documents de Catalunya.

Web: http://governdigital.cat
Twitter: @GovernDigital
Hashtatg a Twitter: #GovernDigital #cgdl2018