“Perquè la transformació digital funcioni, has de pensar com ho feia l’Steve Jobs: sempre des del punt de vista del consumidor”. Aquestes paraules de Toomas Hendrik Ilves, expresident d’Estonia (2006-2016), són l’inici d’un article escrit per Úrsula O’Kuinghttons i publicat a Retina (el suplement dedicat al la transformació digital de El País) que destaca Estònia com l’exemple en transformació digital d’Europa.

L’impuls d’Estònia per a construir un país digital es va iniciar al 1991, l’any en què la nació bàltica va trencar amb la Unió Soviètica. Per promoure el creixement econòmic de la nació i fomentar l’emprenedoria, el govern va crear processos en línia per presentar documents oficials de manera que aquests emprenedors no haguessin de fer llargues cues a les oficines públiques. Una de les mesures més encertades ha estat el “principi d’un sol cop”: l’Estat no pot demanar als ciutadans la mateixa informació dos cops i l’ha de fer servir, com a mínim dos cops.

Aspectes sobre cibersegutetat, blockchain i altres iniciatives han fet d’Estònia un referent europeu pel que fa a la transformació digital.

L’article complet d’Úrsula O’Kuinghttons el podeu trobar al suplement Retina de El País “Por qué Estonia es el ejemplo digital de Europa“.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *