La T-CAT P es pot utilitzar per signar a EACAT

Amb l’objectiu de fer més senzilla la tramitació a través d’EACAT, s’amplia a partir del proper 9 de març el nombre de perfils de certificats amb els quals es podran signar les trameses. Fins ara era imprescindible emprar una targeta T-CAT per fer aquestes signatures, però ara també serà possible fer-ho amb el certificat T-CAT P que, al ser certificat en programari, es pot instal·lar en diferents suports, i és l’idoni per:

  • Ser utilitzat des de dispositius mòbils i tauletes. És l’opció aconsellada per utilitzar el Servei Portasignatures que ofereix el Consorci AOC des d’aquest tipus de dispositius.
  • Instal·lar i gestionar els certificats T-CAT P dels seus treballadors en un sistema centralitzat, com el Servei Signador Centralitzat, per part de les administracions subscriptores.

Recordeu que la gran diferència entre T-CAT i T-CAT P és que amb aquest darrer perfil de certificat podeu treballar sense necessitat d’instal·lar cap maquinari específic (targeta) ni tampoc cap programari (Safesign), simplement us cal tenir accés al certificat que podeu tenir instal·lat a la pròpia màquina o en un repositori centralitzat, com hem comentat prèviament.