L’AOC presenta al MWC la integració de VÀLid amb el Mobile Connect

En el marc del Mobile World Congress el Consorci AOC ha presentat, en col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Castellar del Vallès, les operadores de mòbils Telefònica, Orange i Vodafone i el director de Transformació Digital del Mobile World Capital, el funcionament que permet fer tràmits segurs amb les administracions catalanes, mitjançant la integració del servei de broker d’identitats de l’AOC VÀLid amb el Mobile Connect.

Aquest sistema pioner a Europa, que s’ha provat conjuntament amb el govern de Finlàndia, és un servei segur d’autenticació dels ciutadans que permet accedir a qualsevol servei digital teclejant en el mòbil el pin, després d’haver introduït en un web públic les dades personals requerides i constitueix el primer servei d’identitat mòbil universal.

Cal ressaltar que aquesta integració compleix els requeriments del reglament europeu eIDAS, que regula la identificació electrònica i els serveis de confiança per realitzar transaccions electròniques a la Unió Europea. Durant l’acte de presentació s’ha refermat el compromís per part de la Generalitat i de l’AOC de desplegar-lo progressivament als serveis digitals de les administracions catalanes.