T-CAT: intervenció programada per l’entrada en producció de l’EC SectorPúblic (30/09/15; 00:00-24:00)

Tal i com es va comunicar el passat 17 de setembre, el proper dijous 1 d’octubre entrarà en funcionament la nova Entitat de Certificació del SectorPúblic. Per això, el dia 30 de setembre el Servei de Certificació Digital del Consorci AOC restarà aturat i no es podran realitzar tasques de sol·licitud d’emissió de certificats ni de revocació. Tanmateix, caldrà que tots els certificats que tingueu pendents de lliurar estiguin lliurats per aquesta data.

Per aquesta data, a més, és molt important que, tal i com us hem anat avisant en altres comunicacions,  configureu el certificat d’aquesta nova Entitat de Certificació als vostres sistemes i aplicacions.

Recordeu també que hi haurà altres canvis i que caldrà que tingueu en compte:

 • Simplificació de perfils:
  • El certificat amb càrrec desapareix i a partir del dia 1 d’octubre només existirà la T-CAT amb càrrec opcional. D’aquesta manera qui vulgui un certificat digital amb càrrec només haurà d’omplir aquest camp.

 

 • Desaparició del certificat de xifratge:
  • Amb l’entrada en funcionament de l’EC SectorPublic el certificat de xifratge ja no es donarà amb cada targeta T-CAT que es sol·liciti. Aquelles persones que necessitin xifrar algun tipus de missatge sempre ho podran fer amb la T-CAT P.

 

 • Certificats tornaran a ser de quatre anys:
  • A partir de l’1 d’octubre els certificats que es realitzin normalitzaran la seva vigència.

 

 • Certificats SSL en SHA-2:
  • Per adequar els certificats de SSL del consorci als requisits de seguretat criptogràfica i dels fabricants de navegadors d’internet, el consorci AOC canviarà l’algorisme de resum dels seus certificats SSL del tipus SHA-1 al tipus SHA-2 a partir d’aquesta data. Els certificats afectats són el “Emissió certificat de servidor segur” i el “Emissió certificat de servidor segur de seu electrònica de nivell mig”

Aquests canvis amb l’Entitat de Certificació no afectaran a tots els certificats generats amb anterioritat i continuaran funcionant fins al dia de la seva caducitat.

Per a qualsevol qüestió al respecte podeu contactar amb el nostre Centre d’Atenció a l’Usuari.