T-CAT: entrada en producció de la nova Entitat de certificació del Sector Públic (01/10/2015)

El proper dijous 1 d’octubre entrarà en funcionament la nova Entitat de Certificació del Sector Públic (EC-SectorPúblic) que concentrarà l’emissió de certificats per al Sector Públic de Catalunya, en substitució de les actuals EC-SAFP, EC‐AL, EC‐UR i EC‐Parlament i que continua amb el procés iniciat el dia 8 d’abril amb l’entrada en EC-Ciutadania en substitució de l’EC-idCAT

Per aquesta data és molt important que, tal i com us hem anat avisant en altres comunicacions, configureu els certificats d’aquesta nova Entitat de Certificació als vostres sistemes i aplicacions. En cas que no les configureu, us podríeu trobar casos en què les aplicacions no funcionessin correctament. Trobareu aquest certificat al següent enllaç i podeu instal∙lar-lo sense que hi hagi cap problema:

També caldrà que habiliteu la compatibilitat a aquest certificat de les aplicacions d’usuari: navegadors (Firefox), Adobe Acrobat, etc; els sistemes Windows servidors i clients a través de confiances de dominis corporatius, les aplicacions basades en JAVA a nivell client i servidor, etc. Al web del Consorci AOC teniu disponibles manuals de com fer d’aquestes configuracions. Hem preparat una breu presentació de tots els canvis a realitzar, els enllaços més importants i els certificats de proves, que trobareu en aquest enllaç: Canvis en el Servei de Certificació Digital del Consorci AOC

A part del canvi d’Entitat de Certificació hi ha altres canvis que caldrà que tingueu en compte:

 • Simplificació de perfils:
  • El certificat amb càrrec desapareix i a partir del dia 1 d’octubre només existirà la T-CAT amb càrrec opcional. D’aquesta manera qui vulgui un certificat digital amb càrrec només haurà d’omplir aquest camp.

 

 • Desaparició del certificat de xifratge:
  • Amb l’entrada en funcionament de l’EC-SectorPúblic el certificat de xifratge ja no es donarà amb cada targeta T-CAT que es sol·liciti. Aquelles persones que necessitin xifrar algun tipus de missatge sempre ho podran fer amb la T-CAT P.

 

 • Certificats tornaran a ser de quatre anys:
  • A partir de l’1 d’octubre els certificats que es realitzin normalitzaran la seva vigència.

 

 • Certificats SSL en SHA-2:
  • Per adequar els certificats de SSL del consorci als requisits de seguretat criptogràfica i dels fabricants de navegadors d’internet, el consorci AOC canviarà l’algorisme de resum dels seus certificats SSL del tipus SHA-1 al tipus SHA-2 a partir d’aquesta data. Els certificats afectats són el “Emissió certificat de servidor segur” i el “Emissió certificat de servidor segur de seu electrònica de nivell mig”.

Aquests canvis amb l’Entitat de Certificació no afectaran a tots els certificats generats amb anterioritat i continuaran funcionant fins al dia de la seva caducitat.

Per a poder realitzar aquests canvis el proper dia 30 de setembre el Servei de Certificació Digital del Consorci AOC restarà aturat i no es podran realitzar tasques de sol·licitud d’emissió de certificats ni de revocació.

Per aquesta data serà necessari que hagueu lliurat tots els certificats que tingueu pendents a l’Entitat de Certificació que tancarà les seves emissions.

Per a qualsevol qüestió al respecte podeu contactar amb el nostre Centre d’Atenció a l’Usuari.