El Consorci AOC oferirà una solució per a gestionar la informació de transparència dels ens locals

LupaLa Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, obliga als ens locals a garantir la transparència de la informació pública, per mitjà d’un sistema integral d’informació i coneixement en format electrònic. Aquesta obligació entra en vigor a partir del proper 1 de gener de 2016.

A efectes pràctics, aquests ens, poden posar a disposició de la ciutadania aquesta informació a través només del Portal de Transparència de Catalunya, organitzat i gestionat per la Generalitat i que es regula en aquesta Llei, o bé, a través d’un espai de transparència propi, interconnectat amb el Portal de Transparència.

Actualment,  el Consorci AOC en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, Diputacions i entitats municipalistes està treballant en una solució comuna de transparència per als ens locals, que es presentarà el proper mes de octubre i que us permetrà, si així ho desitgeu, comptar amb un espai de transparència propi del vostre ens. Us anirem informant d’aquesta solució a mesura que en tinguem informació més concreta.

En aquest sentit, aquells ens locals que vulguin crear un espai de transparència propi, poden optar per escollir aquesta solució del Consorci AOC, o bé escollir altres opcions (solucions de mercat o bé, la solució del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques).

De totes maneres, i en relació amb això, el MINHAP ha comunicat la posada en funcionament del “Servicio del Portal de la Transparencia en la Nube” creat per la Direcció de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions dle MINHAP. Cal dir que no tenim constància que aquest portal permeti complir amb les obligacions de la Llei 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, aprovada pel Parlament de Catalunya, la qual amplia substancialment les obligacions de transparència respecte de la legislació de transparència estatal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *