La T-CAT P es converteix en el nou certificat que ofereix al sector públic el Consorci AOC

A partir del 6 de maig, podreu sol·licitar a través de l’EACAT la T-CAT P. Es tracta d’un certificat personal d’identificació, xifrat i catalogat com a signatura avançada per les garanties que ofereix. És un certificat reconegut que identifica, a més de la persona que el posseeix, a la seva organització subscriptora i pot incloure, opcionalment, una manifestació relativa al càrrec del posseïdor de les claus.

Aquest certificat té la característica de poder-se instal·lar en diferent suports: ordinadors, telèfons, mòbils, tabletes, etc., per la qual cosa es lliura en programari a diferència de la T-CAT que s’ha distribuït en targeta.

Podeu trobar tota la informació en aquests manuals: Manual de la Carpeta del Subscriptor i Manual de descàrrega de la T-CAT P. També, us podeu posar en contacte amb el nostre Centre d’Atenció a l’Usuari.

Comentaris

 • Laia Grañana ha dit:

  Molt bona idea!!
  També estaria molt bé disposar de l’idcat també en altres dispositius.
  Gràcies

 • Dani Martínez ha dit:

  Hola Laia,

  Gràcies pel teu comentari.

  Els certificats idCAT funcionalment és molt similar a la nova TCAT P, amb la diferència que aquesta darrera assegura la condició de treballador públic del signatari. Per tant, tot el que es podrà fer amb TCAT P des de dispositius mòbils, ja es podia fer amb idCAT.

  El que té de novedòs el nou certificat es que, fins ara, els treballadors públics de la generalitat disposaven de certificats de signatura reconeguda en targeta (TCAT). Aquests ofereixen un nivell de seguretat més gran, però la seva usabilitat és menor, i la possibilitat d’ús des d’altres dispositius és, més enllà d’alguns pilots que s’han fet,pràcticament inexistent.

  La nova TCAT P permetrà als treballadors públics disposar de més flexibilitat i usabilitat a l’hora de signar documents.

  Salutacions,

 • Betlem Martinez ha dit:

  La nova TCAT P vindrà a substituir la TCAT a mig o llarg termini ?
  Gràcies,

 • Sònia Oliveras ha dit:

  Per tant, amb aquest tipus de certificat electrònic es pot realitzar firmes digitals avançades i no reconegudes (perquè no s’usa un dispositiu segur de firma).

  Per a quins usos concrets és recomanable fer servir? És recomanable usar aquests certificats per a realitzar l’aprovació de resolucions en administracions locals?

  Gràcies.

 • Dani Martínez ha dit:

  Hola Betlem i Sònia,

  La TCAT P no substituirà a la TCAT. Com bé apunta la Sònia, la TCAT P és un certificat reconegut de signatura avançada, mentre que la TCAT, al ser emesa en targeta, és de signatura reconeguda, i ofereix un nivell de garanties més alt.

  Pel que fa als usos, tot depèn de l’anàlisi de riscos que faci cada ens sobre cada tipus d’actuació d’acord amb el que especifica l’ENS. Cada administració pot decidir el nivell de seguretat que cal aplicar a cadascun dels seus tràmits tenint en compte si existeix algun requeriment legal que sigui aplicable, com el que hi havia fins fa no gaire pel tema de contractació que requeria signatura reconeguda.

  Salutacions,

 • Eva Molins ha dit:

  Nosaltres som entitat de Registre de IdCAT, per tant, no utilitzem aquest dispositius com a entitat pública, però voliem saber si aquest nou certificat es farà extensiu al ciutadà.
  Gràcies.

 • Dani Martínez ha dit:

  Hola Eva,

  El ciutadà ja pot utilitzar els certificats idCAT, que funcionalment són equivalents a la nova TCAT-P.

  Salutacions,

 • Betlem Martinez ha dit:

  Dani,
  Gràcies per la resposta. Tinc un altre dubte: la TCAT-P es podrà fer servir en els serveis de compulsa electrònica i còpia autèntica que ofereix la Secretaria d’Administració i Funció Pública o en requerir aquests serveis el segell d’òrgan i la T-CAT dels empleats públics, la TCAT-P no ens servirà ?
  Gràcies de nou.

 • Dani Martínez ha dit:

  Hola,

  Això depen de la política de signatura que tinguin implementada al Servei. Efectivament, nosaltres fins ara aconsellàvem que les còpies autèntiques es podien signar o bé amb un segell d’òrgan (procés automatitzat) o bé amb un certificat d’empleat públic. Depen de com hagin fet la implementació, i de la política d’accés que estiguin aplicant.

  Dani

 • Imma Losada ha dit:

  Volia saber el cost de la T-CAT P.
  Moltes gràcies

  • Pepita Matllo ha dit:

   Hola Imma,
   El preu de la T-CAT P és 17.70 € sense IVA, tal i com indica el Catàleg de certificats i serveis del Consorci AOC.
   Gràcies i salutacions,
   Pepita

 • Isabel Teruelo ha dit:

  Bon dia,
  som una empresa municipal que disposem de la TCAT. El nostre dubte és si necessitem també disposar d’aquest nou certificat de signatura per les nostres relacions amb la Generalitat. Els treballadors no som funcionaris, sinó personal laboral i, en tot cas, suposem que hauria de ser per al Gerent.

  Gràcies i salutacions.

  Isabel Teruelo

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *