El Congrés de Govern Digital, impulsant la transformació

Congrés Govern DigitalEls propers 21 i 22 de gener se celebrarà, al Palau de Congressos de la Fira de Barcelona, el Congrés de Govern Digital, organitzat per la Generalitat de Catalunya i el Consorci AOC i adreçat a totes les administracions públiques catalanes.

El Congrés de Govern Digital serà la principal trobada dels màxims responsables de les diferents administracions públiques de Catalunya, les principals empreses del sector i diversos experts relacionats amb la matèria.  Un fòrum d’intercanvi d’experiències i solucions per aconseguir una administració més propera al ciutadà, més àgil, eficient i innovadora, una nova administració que respongui als nous reptes.

Les administracions públiques es troben immerses en un procés de transformació multidimensional, derivat se’ns dubte del canvi profund que està experimentant la societat, amb una ciutadania més exigent que demanda una administració més oberta, on la innovació és la clau de la seva transformació cap al futur.

L’escenari actual de transformacions provoca que el funcionament de l’administració estigui sotmès a canvis derivats de l’ús intensiu de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) en els seus processos de gestió, producció i interrelació entre els diferents actors (administració, ciutadania, empreses, entitats…), així com en la forma de generar confiança i seguretat en l’ús de les infraestructures necessàries.

Això provoca que els responsables polítics i tècnics de les administracions públiques es trobin amb nous reptes derivats, entre d’altres, de la necessitat de conjugar conceptes com govern obert, transparència i accés a la informació, open data, serveis al núvol, smart city o col·laboració públic-privada, juntament amb la simplificació de processos, la interoperabilitat i la seguretat com a eixos transversals que han de d’estar presents en la prestació i l’accés als serveis públics.

En aquest context, la Generalitat de Catalunya i el Consorci AOC organitzen el Congrés de Govern Digital. Impulsant la transformació, un espai de trobada i d’intercanvi de coneixement, amb experiències i debat sobre les infraestructures que han de permetre una bona governança i una gestió pública eficient, estructurant una administració oberta i innovadora que doni resposta real a les demandes i expectatives de la societat.

El Congrés se celebrarà els dies 21 i 22 de gener de 2015 al Palau de Congressos de la Fira de Barcelona, i constarà de tres espais diferents en el seu desenvolupament:

  • A l’Auditori, en format de plenaris, es presentarà el programa de taules rodones i ponències sobre els següents eixos temàtics: Innovació pública, Governança i gestió del canvi, Agenda digital, Marc Normatiu, Transparència i Govern obert, Identitat digital i Serveis a empreses.
  • A les dues sales paral·leles es desenvoluparan les ponències i taules rodones patrocinades per les empreses en què es presentaran casos d’èxit de les administracions públiques relacionats amb els eixos temàtics.
  • A la zona de Networking es desenvoluparan les activitats comercials i de relació entre els responsables de les administracions catalanes i les empreses patrocinadores i col·laboradores.

Des d’aquí us convidem a conèixer tots els ponents convidats al Congrés.

Si esteu encapçalant o participant en la transformació de la vostra institució, aquest és el vostre esdeveniment!

Tota la informació del Congrés a www.governdigital.cat