Projecte ENGAGE, un projecte de dades obertes a la Unió Europea.

Logo EngageFinançat pel 7è Programa Marc de la Comissió Europea, el projecte ENGAGE té com a objectiu desenvolupar una infraestructura de dades que incorpori informació del sector públic i que fomenti la col · laboració i investigació científica en Ciències Socials i Humanitats.

La infraestructura ENGAGE vol promoure un enfocament altament sinèrgic en la investigació sobre el govern, en proporcionar el terreny per a l’experimentació als actors tant de les disciplines i les comunitats científiques relacionades o no amb les TIC, així com assegurant-se que els resultats científics facin accessibles als ciutadans, perquè puguin supervisar la prestació de serveis públics i influir en el procés de presa de decisió.

Mitjançant l’ús de la plataforma ENGAGE, els investigadors i els ciutadans podran presentar, adquirir, buscar i visualitzar conjunts de dades diverses, distribuïts i derivats, del sector públic de tots els països de la Unió Europea.

Engage està conformat per nou entitats procedents de Luxemburg, Alemanya, Grècia, Israel, Holanda i el Regne Unit, complint amb aquests cinc objectius:

  • Crear una plataforma oberta que aglutini gran quantitat d’informació pública d’Europa així com les eines i els recursos necessaris per al seu processament.
  • Donar informació precisa sobre les operacions, costos i valor dels serveis públics a través d’eines de senzilles visualització perquè la ciutadania s’involucri en la presa de decisions del sector públic i posicionar-se en l’avantguarda d’iniciatives de dades obertes al món.
  • Explorar sinergies amb altres projectes d’infraestructures en línia i proveïdors de serveis electrònics per emmagatzemar, explotar i processar la informació del sector públic.
  • Contribuir a l’estandardització de les dades obertes enllaçats públics; consolidant diferents enfocaments per a l’harmonització, subministrament i interoperabilitat de les dades.
  • Ajudar els professionals de Ciències Socials i Humanitats en les seves investigacions i projectes.

Des de la seva posada en marxa l’any 2011, aquesta iniciativa s’ha convertit en una nova porta a la informació del sector públic permetent l’accés directe i la visualització de més de 52.000 dades procedents de 22 països d’Europa, comptant ja amb més de  130.000 recursos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *