El Consell Comarcal del Garraf organitza una sessió formativa sobre facturació electrònica

El conseller delegat de societat del coneixement i noves tecnologies, Cristòfol Pérez, va inaugurar la sessió recordant que ‘el Consell Comarcal del Garraf va crear la seu electrònica l’any 2008 i l’Oficina Comarcal de Suport a l’Administració Electrònica per Municipis l’any 2009 i des de llavors s’ha treballat per dinamitzar els serveis d’administració electrònica per tal de facilitar a la ciutadania del Garraf la realització dels tràmits, d’una forma àgil i propera’.

Tot seguit Beatriu Tudel, Cap de projectes del servei eFACT del Consorci Administració Oberta de Catalunya, va parlar sobre les línees de treball del Consorci, les mesures per fomentar l’ús de les factures electròniques i la implantació d’un model comú per a unificar les formes de funcionament de les administracions i dels proveïdors.

Antoni Cerdà, Gestor de projectes d’administració electrònica del Consell Comarcal del Garraf, va explicar les eines que disposen les empreses per a generar factures electròniques, entre les quals va destacar el programari Facturae, del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, que es recomana per aquelles PIMES que disposin de personal qualificat per la seva utilització. D’altra banda, per aquelles PIMES i autònoms que vulguin generar fàcilment factures electròniques i fer-les arribar als seus clients, es recomanen les aplicacions web que permeten fer-ho, com són: b2brouter.net, hazteunafacturae.com i d’altres petites aplicacions que es poden descarregar per integrar-se amb programari propietari com Microsoft Office.

Finalment, Beatriz de Quintana de l’empresa Invinet Sistemes, va parlar sobre els proveïdors i la creació de factures electròniques amb un model gratuït que, en la seva versió bàsica, permet la creació de factures electròniques amb el valor afegit de la signatura electrònica delegada de les mateixes. Aquesta empresa també disposa d’un servei “premium” que permet una gestió de més avançada de les factures electròniques.

El Consell Comarcal col·labora amb el Consorci en la posada en marxa d’aquests serveis, fent proves pilot abans de traslladar-los a les diferents administracions de Catalunya.