Els ciutadans podran consultar el seu pla de medicació per Internet mitjançant l’idCAT

Tots els ciutadans catalans podran accedir a la seva carpeta personal de salut i el seu pla de medicació individual a finals d’aquest mateix any a través d’internet mitjançant l’idCAT, l’identificador digital emès per l’Agència Catalana de Certificació. Aquest servei es troba dins l’anomenat Canal Salut, que pretén facilitar l’accés de ciutadans, professionals i entitats als serveis i recursos electrònics relacionats amb la salut.

Primera fase al Maresme

Joan Guanyabens, conseller delegat de l’Agència d’Informació, Avaluació i Qualitat en Salut i coordinador general de les TIC de la conselleria, va explicar que, en la primera fase, uns 90.000 ciutadans de la comarca del Maresme ja poden accedir a la seva carpeta personal de salut. A finals d’aquest any, la Generalitat pretén que tots els ciutadans de Catalunya més grans de 18 anys puguin tenir la seva carpeta personal de salut disponible a través d’Internet.

Certificació a través del mòbil

Guanyabens ha apuntat que s’estudia la possibilitat que la certificació digital es pugui realitzar a través de la targeta SIM del mòbil, de forma similar a quan es realitza una compra, per facilitar que s’estengui el seu ús i sigui també més fàcil la consulta de les dades de salut personals. De moment, aquesta possibilitat s’ha temptejat amb motiu de la celebració del Congrés Mundial de Mòbils de Barcelona.

Icona d'un globus terraqüi