Prop del 90% municipis optimitzen recursos amb l’administració electrònica

Les infraestructures digitals s’han convertit en una eina eficaç per optimitzar recursos i per augmentar la interacció amb els ciutadans i ja són una gran majoria els municipis que apliquen la tramitació electrònica a Catalunya. Concretament, 824 dels 947 consistoris (el 87%) ja ofereixen tramitis en línia. La inversió dels municipis és relativament baixa perquè poden aprofitar una estructura comuna que ofereix el Consorci AOC.

Des de principis de 2010 i fins a octubre de 2011, els consistoris que ofereixen tràmits en línia han passat de 699 a 824. Menys estès, tot i que també en auge, està el servei de notificacions i enviament de factures electròniques, que actualment incorporen 90 municipis, quan fa gairebé dos anys l’aplicaven 20 ajuntaments.

El gran repte és interconnectar les diferents administracions per crear una xarxa comuna i fer que la informació estigui a l’abast de totes elles. Es pretén que no hagi de ser el ciutadà qui faci arribar la documentació a totes les administracions.