Les universitats catalanes ja disposen del servei iArxiu

El Centre de Serveis Científics i Acadèmics de Catalunya (CESCA), Consorci públic encarregat de gestionar les infraestructures tecnològiques per donar servei a la universitat i a la recerca, posa en marxa un nou servei d’administració electrònica adreçat a les universitats catalanes, l’arxiu electrònic.

Aquest nova funcionalitat, que reutilitza el servei iArxiu desenvolupat pel Consorci AOC, permetrà a les universitats preservar documents digitals garantint-ne la seva integritat, confidencialitat i accessibilitat a llarg termini, conservant la seva validesa jurídica.

A la inauguració oficial del servei, presidida pel secretari d’Universitats i Recerca, Sr. Antoni Castellà, el president de l’ACUP, Francesc Xavier Grau ha destacat que “la posada en marxa d’aquest servei és una gran fita ja que suposa un pas endavant dins dels serveis d’administració electrònica a la universitat”, com ara la facturació electrònica, la notificació telemàtica, la votació electrònica i el registre d’entrada i sortida, entre altres. Grau ha remarcat també els beneficis de treballar de forma consorciada, una metodologia “on es redueix temps d’implantació dels serveis, es comparteixen experiències i s’estalvien esforços i despeses”.

Per la seva banda el director gerent del Consorci AOC, Joan A. Olivares, ha posat l’accent en la cooperació entre institucions com l’element que permet afrontar el repte d’encarar més necessitats amb menys recursos tot recordant el lema del Consorci: “És hora de fer més amb menys. Fem-ho junts!”.