El MHAP presenta el “Plan Estratégico de Mejora de la Administración y del Sector Público”

La DG de Modernització Administrativa, Procediments i Impuls de l’Administració Electrònica del Ministerio d’Hisenda i Administracions Públiques ha presentat el seu pla estratègic anemenat ‘Plan Estratégico de Mejora de la Administración y del Sector Público. Plan Mejora 2012-2015’. Podeu accedir al seu contingut (provisional).

Aquest Pla promogut per un desig de profunda transformació de l’administració aspira a contribuir a la recuperació econòmica mitjançant una racionalització dels processos administratius, l’evolució cap a la sostenibilitat global com a sistema d’estalvi, el foment de la cohesió i la integració interadministrativa i el desenvolupament de l’administració electrònica com a element de competitivitat.

S’estructura al voltant de 3 eixos:

 • la pròpia Administració General de l’Estat
 • la ciutadania i
 • les altres administracions públiques.

En aquest darrer eix s’informa d’un pla, el Plan Comparte, que té com a principal objectiu la creació d’un nou model de col·laboració entre administracions.

Comentaris

 • ignasi albors ha dit:

  A l’espera que aquest Plan es concreti en accions, d’entrada i després d’una llegida ràpida i no exhaustiva, en faig les següents valoracions:
  • Crec que sempre es bona l’existència de plans estratègics en qualsevol matèria, també en administració-e, tot i que considero que un pla estratègic hauria d’anar més enllà de 3 anys. En aquest sentit el Plan Mejora sembla més un pla de legislatura que no pas una estratègia.
  • Celebro que un dels eixos del Pla es basi en la idea de col·laboració, idea-força de l’existència del Consorci AOC. Cal tenir present però que conceptes com ‘col·laboració’ i altres que també apareixen en el redactat com ‘cooperació’ o ‘corresponsabilitat’ requereixen de certa actitud generosa i flexible, que no sempre és fàcil d’assolir en les relacions entre diferents nivells d’administració. En qualsevol cas i potser identificar una mica el to del document, no em consta que cap dels altres nivells d’administració hagin participat en l’elaboració d’aquest document.
  • Des dels InfoXXI, als Plans Avanza, Moderniza, … no n’ha acabat quedant pràcticament res. Sembla que cada nou govern necessiti definir mitjançant plans les seves estratègies (i això és, fins a cert punt, normal i desitjable). Però la reiteració de determinats objectius en tots aquests plans -per exemple la voluntat de racionalitzar els processos o d’augmentar l’ús dels serveis públics electrònics, o de millorar les relacions interadministratives o la reducció de càrregues administratives, …- , pot fer sospitar que potser és més fàcil enunciar voluntats que executar-les.
  • L’expressada voluntat del Pla d’harmonitzar-lo amb altres plans existents en altres administracions és positiva i esperem que es respectin els models ja establerts, com el català, ja que coincidim en la necessitat de col·laboració i en la majoria dels principis recollits en aquest document. Tot i que el concepte ‘harmonitzar’ segons com s’interpreta…

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *