El govern espanyol impulsa l’Agenda Digital d’Espanya

El Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme(MIET) i el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques (MHAP) han decidit desenvolupar una Agenda Digital per a Espanya, el full de ruta del govern en materia de tecnologies de la informació i comunicacions (TIC) i d’Administració electrònica.

El ministre d’Indústria, José Manuel Soria, ha explicat que aquesta agenda pretén fomentar el desplegament de xarxes i serveis i millorar l’administració electrònica aportant solucions digitals per a oferir serveis públics més eficients. Soria ha destacat que l’Agenda ha de servir per desenvolupar l’economia digital i per facilitar el creixement, la competitivitat i la internacionalització de l’empresa espanyola.

Aquest ‘full de ruta’ vol reforçar la confiança en l’àmbit digital, impulsar el sistema R+D+i en Tecnologies de la Informació i les Comunicacions i promoure la formació de nous professionals TIC.

Soria ha explicat que el govern ha obert una consulta pública (fins el 30 de setembre) i ha animat a participar a tots els agents de la indústria i als ciutadans en general. Les aportacions es poden realizar al web www.agendadigital.gob.es i contribuirán a l’elaboració del document definitiu.