L’assoliment d’una fita: la integració de l’e-TRAM amb plataformes d’expedients

Durant els darrers temps, més enllà dels treballs per a millorar la plataforma, també s’ha avançat en la integració de l’e-TRAM cap a plataformes d’expedients.

Cocnretament  l’Ajuntament de Llagostera (Gironès) , -que actuava com a pilot d’integració e-TRAM amb la solució d’expedients de la Diputació de Girona-, des d’aquesta setmana ja ho té en funcionament.

Concretament s’han parametritzat 4  tràmits a l’e-TRAM:

 • instància genèrica
 • ús d’equipaments
 • recollida d’andròmines
 • queixes i suggeriments

Els tres primers tràmits s’han integrat amb la plataforma d’expedients que els proporciona la Diputació  de Girona, de manera que una vegada el ciutadà hagi fet un tràmit amb l’e-TRAM, el treballador públic, des del propi back-office de l’e-TRAM pot crear una actuació que envia tota la informació de la sol·licitud cap a l’eina de gestió d’expedients, obtenint-se així un número d’expedient i creant-se la caràtula del mateix. A partir d’aquest moment la gestió del tràmit caldrà continuar-lo des de la plataforma d’expedients, però amb la possibilitat d’informar canvis d’estat a la carpeta ciutadana d’e-TRAM.

Cal destacar també que amb els treballs amb l’Ajuntament de Llagostera també s’ha assolit una segona fita important:  quan el ciutadà fa l’assentament d’entrada, l’e-TRAM realitza l’apunt cap al registre electrònic  ERES de l’Ajuntament, – servit en mode ASP per la Diputació de Girona-,  enlloc de fer-ho al registre auxiliar telemàtic EACAT.

A partir d’aquesta experiència caldrà definir els passos a seguir per a impulsar aquest sistema a la resta d’ajuntaments on s’està treballant el desplegament de solucions d’expedients, com també la possibilitat de fer els assentaments al registre ERES de cada ens.

Podeu consultar la nota de premsa que ha fet l’Ajuntament  de Llagostera a: http://www.llagostera.cat

Comentaris

 • Jordi ha dit:

  Em sembla important que desde l’administració es pugui oferir un model a seguir. L’esquema que dibuixa aquest projecte pot ser un model de referència per la resta d’ajuntaments, sobretot pels més petits, que els pot suposar continuar avançant en la implantació de l’administració electrònica sense augmentar la seva despesa.

 • albert pujol ha dit:

  Celebro que aquest ajuntament tingui en funcionament el gestor d’expedients lligat a eTRAM. Pot ser un model, però com a coneixedor de la forma de treballar i implementar les TIC i l’administració electrònica als municipis petits (Ribera d’Ebre), crec que serà difícil tindre un únic model. M’explico. Cada ajuntament té detalls tècnics i organitzatius diferents, i sobretot vol continuar-los igual.
  Cal abans haver fet un canvi organitzatiu on intervinguin les TIC. I això encara no és fàcil fer-ho.

  Albert Pujol

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *