Els nous Punts d¿Autoservei del SOC permeten l¿accés amb l¿idCAT

Cada mes, 50.000 ciutadans fan ús d¿aquests dispositius.

A finals del 2009, l¿àrea TIC del Servei d¿Ocupació de Catalunya (SOC) va començar a desplegar 300 Punts d¿Autoservei (PAS) en totes les oficines d¿arreu de Catalunya i a 40 ajuntaments. L¿objectiu d¿aquest desplegament era reduir la tramitació presencial. En aquests moments, s¿estan instal·lant 60 punts més a altres 60 ens locals.

Pels tràmits i serveis que ho requerien, el sistema d¿autenticació en els PAS era l¿usuari més la contrasenya (des del 2008, el SOC ha lliurat presencialment l¿usuari i la contrasenya a 3.000.000 de ciutadans). Des de finals d¿octubre, s¿ha habilitat la possibilitat d¿accedir amb certificat digital com l¿idCAT o el DNIe a qualsevol opció del menú dels Punts.

El Punt d¿Autoservei permet renovar la demanda (segellar l¿atur), sol·licitar i emetre informes i certificats, consultar dades personals o fer canvis administratius de la persona en atur. També es poden consultar els cursos de formació (més de 12.000) o les ofertes laborals disponibles (un 4.500 llocs de treball vacants).

Mensualment, els utilitzen 50.000 ciutadans i això ha permès al Servei alliberar capital humà de tasques sense valor afegit ni pel ciutadà, ni pel funcionari ni per al SOC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *