El Consorci AOC col·labora amb la UdL en la implantació de la factura electrònica

Des de finals de novembre, els proveïdors de la Universitat de Lleida (UdL) ja poden presentar factures electròniques gràcies al conveni que van signar electrònicament el rector de la UdL, Joan Viñas, i el president del Consorci AOC i conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs. La UdL es converteix així en la quarta universitat catalana que ofereix la prestació d’aquest servei, després de la Universitat Oberta de Catalunya, la Pompeu Fabra i la Politècnica de Catalunya.

Amb l¿objectiu de ¿simplificar la vida als ciutadans i les institucions”, segons van destacar tant el conseller com el rector i que les universitats ¿donin exemple¿, tal com va declarar Viñas, la UdL també ha creat l’Entitat de Registre de Certificació Digital, un servei encarregat d’expedir la signatura electrònica a tots els membres de la comunitat universitària. Aquesta iniciativa s¿ha dut ha terme en el marc d’un conveni amb l¿Agència Catalana de Certificació – CATCert i el Centre de Supercomputació de Catalunya (CESCA), signat el passat 16 de juliol. En el mateix àmbit, la UdL ja ha dut a terme una votació electrònica a la direcció del Departament de Matemàtica i la primera subhasta electrònica per adjudicar el subministrament d’energia elèctrica a tots els campus.

Com un pas més cap a l¿assoliment d¿una Administració totalment electrònica, durant l¿acte de signatura del conveni també es va presentar el nou carnet de la UdL, que incorpora la certificació o signatura electrònica, a més de conservar els altres usos que ja té la targeta (com ara el préstec bibliotecari, l’accés al transport del sistema tarifari integrat de l’àrea de Lleida, descomptes en comerços o el possible ús com a moneder electrònic per efectuar pagaments de petits imports dins de la Universitat).

El conveni es va signar electrònicament

Font: segre.com