Es posa en marxa una prova pilot per incorporar l’idCAT a les targetes del CatSalut

La prova pilot consistirà en el lliurament de 1.500 Targetes Sanitàries Individuals (TSI) a part de les persones de Catalunya que més donacions de sang fan a l’any segons les dades registrades al Banc de Sang i Teixits (4 cops l’any pels homes i 3 cops per les dones).

La TSI és el document que permet als ciutadans i ciutadanes l’accés als centres i serveis del sistema sanitari públic i que facilita la identificació de forma ràpida i correcta a través del codi d’identificació personal (CIP) i acredita el nivell de cobertura sanitària que té assignat. La nova targeta, que substituirà i invalidarà l’anterior, incorpora un xip criptogràfic gràcies al qual es podrà:

  • consultar l’històric de donacions de sang,

  • consultar els resultats de l’analítica postdonació,

  • planificar les donacions de plasma als centres fixes del Banc de Sang (demanar dia i hora),

  • accedir en el futur a la seva carpeta de salut.

A més d’aquests avantatges, la nova TSI permetrà tramitar telemàticament amb la resta d’administracions, per exemple accedint a l’oficina virtual de tràmits de la Generalitat, descarregant l’informe de vida laboral de la seguretat social o presentar la declaració de renda.

La targeta que rebran els 1.500 participants en la prova pilot pot incorporar al seu xip el certificat digital idCAT que garanteix la identitat de les persones a Internet. Permet operar amb diferents administracions i, a més, assegura la integritat de les dades que s’envien, així com la seva confidencialitat, ja que està emès per l’Agència Catalana de Certificació ‘ CATCert.