El Consorci AOC, CATCert i l’ODAE presents al XIII Congrés del Centre Llatinoamericà d’Administració per al desenvolupament

El Congrés del Centre Llatinoamericà d’Administració per al desenvolupament (CLAD), que es va celebrar entre els dies quatre i set de novembre a la ciutat argentina de Buenos Aires, versava sobre la reforma de l’Estat i de l’Administració pública. Els representants del Consorci AOC, l’Agència Catalana de Certificació ‘ CATCert i l’Oficina pel Desenvolupament de l’Administració Electrònica (ODAE) van participar en concret dins l’àrea de govern electrònic i la construcció de la ciutadania digital.

Segons el programa del CLAD, amb les conferències del Consorci AOC i l’ODAE es volia explicar la història i situació actual del model català d’interoperabilitat com el plantejament organitzatiu i tecnològic que permet que qualsevol administració catalana es pugui desenvolupar plenament i interoperar (pel mitjà més acord a la seva maduresa tecnològica) amb la resta d’actors públics.

Sota el paraigües temàtic ‘Com aconseguir avançaments conjunts i continuats de les diferents administracions en govern electrònic?: el model de cooperació entre les administracions catalanes’, el dijous sis de novembre van fer les seves intervencions, per part del Consorci AOC, el seu director gerent, Joan A. Olivares, amb la conferència “La proposta de solucions comunes per al conjunt de les administracions catalanes per compensar equilibris territorials” i Ignasi Albors, director del gabinet tècnic i d’implantació i desplegament territorial que va explicar la manera d’abordar l’intercanvi d’informació entre administracions. La directora d’Assessorament i Recerca de CATCert, Marta Cruellas, va explicar la gestió de la seguretat en el govern electrònic.

Per la seva banda, Consol Cervera, directora de l’ODAE va versar la seva conferència sobre la manera d’afrontar l’impacte organitzatiu que comporta la interoperabilitat, posant com a exemple la Generalitat de Catalunya.

Posteriorment, els representants del Consorci AOC i l’ODAE es van reunir amb la directora de la Oficina Nacional de Tecnologies de la Informació (ONTI), Élida Rodríguez i altres representants de l’ONTI amb els que van intercanviar experiències. Els membres de l’ONTI es van interessar especialment pel cas del Consorci AOC com a instrument al servei de les administracions catalanes per facilitar i fer més efectiva l’e-Administració amb la intenció de tenir-lo com a referent de cara a futures decisions sobre com afrontar la interoperabilitat al govern argentí.

Elida Rodriguez, directora de l’ONTI