Comença la implantació de la Infraestructura de Dades Espacials de l’Administració Local

Els ens locals catalans poden sumar-se al projecte IDEC Local ja sigui mitjançant la modalitat d’adhesió o bé d’integració a la xarxa IDEC local.

L’adhesió de l’ens locals al projecte IDEC.Local comporta la incorporació a la pàgina web de l’ens local d’un visualitzador de mapes, personalitzat, presentant en el seu corresponent àmbit territorial diverses capes de cartografia bàsica i temàtica de l’Institut Cartogràfic de Catalunya i d’altres institucions, punts d’interès i altra informació que pugui ser aportada a través de l’IDEC, amb opció per integrar el propi servidor de mapes de l’entitat i la incorporació a la pàgina web de l’ens local d’un visualitzador del mapa carrerer del municipi corresponent, amb opcions de cerca per domicili postal, cerca geogràfica, zoom, inclusió de punts d’interès, equipaments i serveis públics, etc. Actualment, ja hi ha tres ajuntaments ‘La Roca del Vallès, Rialp i Tossa de Mar- que s’han adherit a aquesta modalitat.

La integració de l’ens local en la xarxa IDEC Local (que està subvencionada a la convocatòria de subvencions de noves tecnologies per a ens locals del CAOC) permet la generació de les metadades relatives a la geoinformació disponible en l’ens local i publicació en el catàleg IDEC.Local i l’activació o instal·lació dels connectors OGC (Open GIS Consortium) dels servidors de mapes disponibles en l’ens local. Els primers ajuntaments integrats a la xarxa IDEC Local són els de Girona, El Prat, Tossa de Mar, Blanes i Montcada i Reixac.